Sari direct la conținut

Utile: Suplimentele nutritive nu intaresc, ci distrug imunitatea; Lista alimentelor care reduc riscul de cancer intestinal; Ceaiul de scortisoara reduce glicemia

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Suplimentele nutritive nu intaresc, ci distrug imunitatea. Adaosurile nutritive si complexele multivitaminice sunt „apa de ploaie” pentru imunitate. Promit intarirea organismului, dar au efect de bumerang si ne sleiesc de puteri. Pastilele care promit intarirea imunitatii iau ochii multor oameni, bolnavi sau nu, care le cumpara in speranta ca se vor simti revitalizati si ca vor tine la distanta cele mai aprige boli. Efectul este mai mult influentat de autosugestie, spun medicii. Imunitatea nu creste si nu scade dupa bunul plac, iar astfel de doctorii nu ne ajuta sa tinem piept infectiilor. Daca luam in calcul ca cea mai cunoscuta boala care duce realmente la scaderea imunitatii, SIDA, este foarte greu de tratat, e usor de dedus care este eficienta preparatelor pentru „cresterea imunitatii”, informeaza EVZ.

Lista alimentelor care reduc riscul de cancer intestinal. Oamenii de stiinta americani sustin ca includerea in dieta a alimentelor precum leguminoasele, orezul brun, legumele verzi si fructele uscate ar putea reduce riscul dezvoltarii cancerului intestinal. Potrivit expertilor, persoanele care mananca fasole sau linte, de cel putin trei ori pe saptamana, isi reduc cu pana la o treime riscul dezvoltarii polipilor, formatiuni proeminente din interiorul intestinului care se pot maligniza, se arata in studiul realizat de cercetatorii de la Loma Linda University din California, coordonati de dr. Yessenia Tantamango, informeaza Daily Mail. Mai mult decat atat, cercetarea arata ca persoanele care consuma orez brun o data pe saptamana isi reduc cu 40% riscul de a face cancer intestinal, iar cele care consuma legume verzi gatite isi diminueaza riscul imbolnavirii cu 25%. Integral in Gandul.

Uite ce trebuie sa faci ca sa nu te mai radieze telefonul mobil! Cercetarile din ultimii ani care au demonstrat ca telefoanele mobile pot provoca boli grave, precum cancerul, i-au speriat pe multi. Insa cine ar putea sa renunte la acest „accesoriu” devenit indispensabil in zilele noastre?! Potrivit Men’s Health, cu cat tii un telefon la o distanta mai mare de corp, cu atat este mai bine. Cel mai rau loc in care poti purta mobilul este in buzunar. Daca ai citi instructiunile scrise marunt pe cartea lor tehnica, ai observa ca si producatorii te avertizeaza cu privire la acest aspect. Cu fiecare milimetru departare de corp, scazi puterea radiatiilor cu 15 procente, scrie Libertatea.

Sucurile de legume va intaresc organismul. Caldura excesiva ne cam taie pofta de mancare, iar tentatia de a da iama in raftul cu racoritoare sintetice e mare. Specialistul Click!, Ovidiu Chis, expert in medicina traditionala indiana, va recomanda cateva sucuri de legume care regleaza digestia, curata organismul de toxine si intaresc organismul in lupta cu temperaturile ridicate. Sucurile de legume sunt regeneratoare si imbunatatesc metabolismul. Ele contin toti aminoacizii, mineralele, sarurile, enzimele si vitaminele necesare, cu conditia sa fie consumate proaspete, crude, fara conservanti si sa fie extrase in mod corect din legume, relateaza Click.

Mananca porumb fiert ca sa fie toamna bogata. Trecerea de la anotimpul calduros la cel autumnal coincide intotdeauna cu cea mai importanta sarbatoare a verii, Sf. Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului. Daca treci printr-o perioada dificila, ai o suferinta fizica, o problema la serviciu sau neintelegeri in familie, tine aceasta sarbatoare din 15 august cu rugaciune si credinta si vei primi mangaiere. Iata cateva obiceiuri si traditii din popor care iti vor schimba viata radical, anunta Cancan.

Ceaiul de scortisoara reduce glicemia. Va este foarte greu sa tineti glicemia sub control? Dr. farmacist Ovidiu Bojor recomanda, pentru astfel de probleme, preparate din aloe vera, scortisoara sau frunze de dud. Aloe Vera, de ajutor pentru pancreas. „Aloe Vera poate fi folosita in diabetul noninsulinodependent. Regleaza metabolismul glandei pancreatice. In unele cazuri poate chiar vindeca aceasta boala dupa un tratament de cel putin sase luni”, specifica dr. Ovidiu Bojor. Dudul scade glicemia. Dudul este binecunoscut si el pentru faptul ca scade glicemia din sange. Ca urmare, este folosit ca adjuvant in formele usoare de diabet. Frunzele se prepara sub forma de infuzie (o lingura, la o cana cu apa). Se beau doua sau trei cani pe zi. Scortisoara reduce glicemia. Scortisoara ajuta si ea la diminuarea cantitatii de zahar din sange. O poti adauga in cerealele de dimineata sau fierbe un betisor in apa in care infuzezi ceai sau cafea. Integral in Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro