Utile: Top cinci aliati impotriva cancerului; Totul despre dusmanul inimii. Sase alimente care scad nivelul colesterolului in trei luni; Ai dureri chinuitoare? Argila, buna impotriva migrenelor
Top cinci aliati impotriva cancerului. Fructele si legumele colorate nu sunt doar apetisante, dar te ajuta si sa lupti impotriva celei mai temute boli: cancerul. Expertii de la Institutul National de Cancer din SUA estimeaza ca, prin dieta, aproape o treime din cazurile de cancer pot fi prevenite. Ei spun ca proprietatile anticancerigene ale unor alimente se datoreaza in primul rand continutului ridicat de antioxidanti care neutralizeaza actiunea radicalilor liberi, dar si altor fitochimicale care intra in componenta lor. 1. Avocado este bogat in glutation, un antioxidant care are proprietatea de a bloca absorbtia intestinala a grasimilor nocive. Acest fruct este si o sursa importanta de potasiu si de betacaroten. Cercetarile realizate de-a lungul timpului au aratat ca fructul de avocado este benefic mai ales pentru prevenirea cancerului hepatic, ajutand la mentinerea sanatatii ficatului, scrie Adevarul.
Ai dureri chinuitoare? Argila, buna impotriva migrenelor. Ai dureri sacaitoare de cap, pe care le simti din ceafa pana in frunte? Cauzele acestor migrene pot fi stresul, emotiile puternice, oboseala, ochii obositi sau modificarile vremii. De cele mai multe ori migrenele sunt insotite si de ameteli, slabiciune sau senzatie de voma. Iata cateva remedii naturale care te pot ajuta: O solutie eficienta o au si masajele locale. Timp de 5-10 minute se maseaza fruntea, tamplele si ceafa cu un amestec de uleiuri volatile din pin, menta si din brad (cate o picatura din fiecare). De asemenea, aceste uleiuri pot fi mirosite profund de 3-4 ori pe zi, direct din flacon. Infuzia de ienupar, consumata frecvent, reduce intensitatea migrenelor. Daca acestui remediu naturist ii adaugi si cateva picaturi de tinctura de valeriana, atunci durerile de cap vor disparea rapid. In plus, ca terapie preventiva poti lua cate cinci picaturi de valeriana de trei ori pe zi, pentru o perioada de maximum trei saptamani. Dupa o pauza de doua saptamani, poti relua tratamentul, anunta Libertatea.
Totul despre dusmanul inimii. Sase alimente care scad nivelul colesterolului in trei luni. Painea cu adaos de stanoli, semintele, pestele gras si produsele pe baza de soia ajuta la scaderea colesterolului intr-un timp destul de scurt. Colesterolul este produs in proportie de 75% de ficat, iar restul de 25% este favorizat de alimentatia bogata in grasimi animale. Colesterolul este vital pentru organism, atat timp cat are un nivel normal, pentru ca ajuta la realizarea proceselor celulare si chiar previne bolile de inima. Un nivel ridicat insa implica riscul de desprindere de pe artere, blocarea lor si declansarea infarctului sau a atacului cerebral.Tot mai multi oameni au valori mari ale colesterolului din cauza alimentatiei bogate in grasimi, a sedentarismului si a fumatului, informeaza EVZ.
Ce este si cum se trateaza „ficatul gras”. Cand in celulele ficatului se acumuleaza grasimi si acestea nu se mai elimina, isi face aparitia o boala cunoscuta sub numele de „ficat gras”. Afla in continuare cum se manifesta ea si de ce trebuie tratata. Steatoza hepatica, asa cum este denumit medical „ficatul gras”, este foarte frecventa la adulti. Statisticile estimeaza ca pana la 20% dintre adulti au „ficat gras”, insa numarul lor ar putea fi mai mare, pentru ca steatoza nu da, de obicei, niciun fel de simptome si este diagnosticata doar la analizele de rutina. Daca exista, simptomele sunt vagi: oboseala, rezistenta scazuta la efort, usoara durere in zona ficatului. Testele sanguine pot semnala valori crescute ale unor enzime hepatice atunci cand in ficat se acumuleaza grasimi, iar o ecografie abdominala va arata un ficat marit in dimensiuni. Un diagnostic cert se poate pune doar dupa efectuarea unei punctii hepatice, scrie EVZ.
Esti mereu obosita? Lipsa de fier ar putea fi o explicatie. Prezinti simptome de oboseala, slabiciune si nu reusesti sa te odihnesti noaptea? Este foarte posibil sa ai o carenta de fier. Acesta fiind absolut necesar in organism in procesul de formare a globulelor rosii din sange si a mioglobinei din muschi. Atunci cand nu ai suficient fier, organismul nu mai poate sa produca hemoglobina. Lipsa de fier afecteaza productia de globule rosii (hemoglobina). Hemoglobina este o proteina aflata in celulele rosii ale sangelui care raspunde de trans-portul oxigenului catre celulele si tesuturile organismului. Pentru a fabrica aceasta proteina, organismul are nevoie de fier. In lipsa lui, globulele rosii vor fi putine si mici, iar celulele nu vor primi suficient oxigen. Atunci cand suferi de anemie feripriva (carenta de fier) poti prezinta deseori urmatoarele simptome: oboseala, slabiciune, unghii fragile, stari de nervozitate, probleme cu somnul sau tonus muscular scazut, anunta Libertatea.