Utile: Top cinci minerale de care ai nevoie si cum le obtii. De ce ai nevoie de ele pentru o viata lunga; Doar asa ai jos grasimea de pe burta si obtii un abdomen cu patratele; Autocritica: cum ne folosim propria minte impotriva noastra
Top cinci minerale de care ai nevoie si cum le obtii. De ce ai nevoie de ele pentru o viata lunga. Potrivit specialistilor, orice problema de sanatate poate fi corelata cu o anumita deficienta minerala. Stresul de exemplu, ne pagubeste organismul de magneziu. O deficienta de magneziu ne poate da o stare de letargie si compromite imunitatea iar prea putin calciu creste riscul de afectiuni ale oaselor si le fac mult mai susceptibile la fracturi. Mineralele sunt extrem de importante si pentru prevenirea unor boli cronice. Fara un aport suficient de elemente putem suferi de osteoporoza, hipertensiune arteriala, lipsa de energie etc. Deci, de ce fel de minerale avem nevoie in dieta? Iata o lista a celor mai importante elemente de tabelul lui Mendeleev care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica, care ne vor ajuta sa ne pastram sanatatea si pe care neaparat trebuie sa le includem pana si in cele mai drastice diete, scrieDoctorulZilei.ro.
Ceaiul care te scapa de insomnie. Noptile in care nu reusesti sa adormi decat foarte greu isi lasa amprenta asupra activitatilor tale de pe toate planurile de a doua zi. Episoadele de insomnie afecteaza multi oameni, mai ales in perioadele de schimbari majore din vietile lor. Iti propunem sa incerci un ceai din doua plante pe care le gasesti in orice magazin cu produse naturiste. Ingrediente: 300 ml apa; O mana de flori de musetel; O mana de frunze de salvie. Pune florile de musetel si frunzele de salvie intr-un ibric in care apa fiebe deja. Lasa pe foc un minut, apoi opreste aragazul si acopera vreme de sapte minute. Indulceste ceaiul cu o lingurita de miere si bea-l cu un sfert de ora inainte de culcare. Repeta in fiecare seara timp de o saptamana, anuntaUnica.ro.
Autocritica: cum ne folosim propria minte impotriva noastra. Intr-o societate marcata destul de puternic de consumerism, avem deseori tendinta – in unele situatii chiar exagerata – sa ne comparam cu cei din jur (prieteni, colegi etc.). Toate comportamentele noastre sunt invatate. Le-am invatat fiind expusi in mod repetat la ele, observand cum functioneaza si care sunt beneficiile pe care le obtinem daca le facem si noi. Incepem sa asimilam de mici acest comportament al comparatiei, inca de cand parintii sau bunicii, ori educatorii din cresa/gradinita ne expun la acest comportament: fratele/sora ta e mai cuminte decat tine; poti sa mananci la fel de mult ca si X; astazi, copilul dvs. a fost mai cuminte decat Y la gradinita. Apoi crestem si mergem la scoala. Si aici, intregul sistem se bazeaza pe comparatie: celalalt a luat o nota mai buna decat mine, M. a luat premiul I, puteai sa te straduiesti si tu mai mult sa iei premiul I, nu doar al II-lea. Asadar, de mici, vedem cum functioneaza comparatia si suntem crescuti prin comparatie. Si asa, ajungem sa asimilam acest comportament si sa ne comportam ca atare, informeazaPsychologies.ro.
Suferi de carcei? Vezi motivele pentru care apar si afla cum sa scapi de ei. Carceii sunt crampe musculare foarte dureroase, care apar brusc si dispar doar dupa ce muschiul s-a relaxat. Afla totul despre carcei. Vezi motivele pentru care apar si afla cum sa scapi de ei. Aproape toti oamenii au cel putin cativa de-a lungul vietii. Asa ca toata lumea stie ce inseamna un carcel: muschiul se contracta (e tare si umflat) fara sa vrei si oricat te-ai stradui, nu poti sa-l relaxezi. Intre timp, suporti dureri puternice si nu mai poti folosi membrul respectiv. De obicei e vorba despre unul din picioare, caci carceii apar cel mai des la nivelul gambei, coapsei si talpii. O astfel de crampa, pentru ca un carcel este o crampa musculara, poate sa dureze cateva secunde, cateva minute sau poate chiar mai mult de un sfert de ora. Poate sa cuprinda un muschi intreg, o parte a lui sau un grup de muschi. Desi carceii sunt, in general, o problema a adultilor, mai ales a celor in varsta, pot sa apara si la copii, scrieLibertatea.
Doar asa ai jos grasimea de pe burta si obtii un abdomen cu patratele. Un abdomen bine definit este una dintre dorintele tuturor celor care se decid sa „viziteze” sala de forta. Dar pentru asta este nevoie de multa perseverenta si o buna informare in ceea ce priveste alimentatia. Pentru ca un abdomen bine definit se obtine nu doar prin munca la sala, ci si prin alimentatie (aceasta conteaza in proportie de 80%, restul de 20% inseamna antrenament). Pentru a elimina o mare parte din stratul de grasime trebuie sa faci exercitiile la o anumita intensitate. Nu este suficient sa faci doar exercitii pentru abdomen, intregul tau corp trebuie sa fie supus unui efort fizic sustinut. Exercitiile cardiovasculare trebuie efectuate intermitent: 20 de secunde la o intensitate mai mare, urmate de 10 secunde la intensitate mai mica, apoi alte 20 de secunde de explozie si tot asa. Ideal este sa faci asta timp de 5 minute pe sesiunea deantrenament. Aceste exercitii cardiovasculare le poti face in sala . Poti alerga, pedala cu bicicleta, eliptica ,rame sau orice alt sport care-ti permite sa cresti si sa cobori intensitatea efortului asa cum am spus mai sus. Corpul tau va continua sa arda grasimi chiar si dupa ce te-ai oprit din efort, iar rezultatele vor fi imediate si evidente, anuntaDoctorulZilei.ro.