Utile: Tratament revolutionar impotriva orbirii; 8 ore de somn necesare pentru sistemul imunitar; Ca sa va mentineti sanatatea dupa 60 de ani
Cercetatorii britanici vor incepe in curand testarea pe subiecti umani a unei metode ce foloseste celule susa, prelevate de la persoane adulte decedate, care ar putea vindeca anumite afectiuni oculare, informeaza Gandul. Testele vor dura doi ani, vor fi realizate la spitalul Princess Alexandra Eye Pavilion din Edinburgh si la Gartnavel General Hospital din Glasgow si vor incepe in ianuarie. Testele vor fi efectuate pe un esantion format din 20 de pacienti care sufera de afectiuni ale corneei.
Specialistii sustin ca trebuie sa dormim cel putin opt ore pe noapte, pentru a nu ne afecta sistemul imunitar. Potrivit unui studiu publicat in revista americana Archives of Internal Medicine, persoanele care dorm mai putin de sapte ore pe noapte sunt de trei ori mai expuse riscului de a raci decat persoanele care dorm minimum opt ore in fiecare noapte. Cercetatorii au observat, in urma testelor pe care le-au realizat, ca voluntarii care dormeau intre sapte si opt ore pe noapte prezentau cea mai scazuta rata a imbolnavirilor cauzate de maladiile cardiovasculare si cea mai scazuta rata a mortalitatii, in general, scrie Gandul.
Ca sa va mentineti sanatatea dupa 60-65 de ani, este obligatoriu sa ramaneti activi si sa aveti mare grija la dieta. Specialistii va sfatuiesc: sa faceti cate o plimbare de cel putin 30 de minute pe zi; sa va bazati pe alimente bogate in vitamine, minerale si proteine de calitate, iar daca va simtiti singuri, sa cresteti o pisicuta sau un catelus.Chiar daca nu mai puteti practica sporturi foarte dinamice, nu inseamna ca trebuie sa deveniti sedentari, scrie EvZ.
Ascultarea muzicii in primele faze posterioare unui atac cerebral ajuta la vindecare, anunta publicatia Brain, citand un studiu efectuat de o echipa medicala finlandeza. Este pentru prima data cand un asemenea efect al muzicii este demonstrat asupra oamenilor, iar cercetatorii considera ca descoperirea va avea implicatii terapeutice majore. Oamenii de stiinta de la Centrul pentru Cercetarea Creierului, Universitatea din Helsinki, au demonstrat ca pacientii care au suferit atacuri cerebrale si care au ascultat muzica, pentru cateva ore, in prima perioada de recuperare, isi imbunatatesc memoria verbala si abilitatile de concentrare, scrie Romania Libera.