Sari direct la conținut

Vadim Ghirda, fotograf AP din Romania,  premiat la un concurs international

HotNews.ro

Vadim Ghirda, fotograf al agentiei Associated Press, a castigat un premiu pentru fotografie la un concurs international prestigios desfasurat in Statele Unite, Atlanta Photojournalism Seminar’s Annual Photo Contest. Vadim Ghirda a obtinut premiul intai la categoria pictorial.

Ghirda, in varsta de 36 de ani, a inceput sa lucreze la Associated Press dupa revolutia din 1989. A facut fotografii in Romania, Bosnia, Kosovo, Israel, Irak si in alte parti ale lumii.

Mi-a facut placere ca a castigat o fotografie din Romania, diferita ca atmosfera de imaginile deprimante pe care suntem obisnuiti sa le vedem aici.

Vadim Ghirda, fotograf AP

Poza pentru care a primit premiu a fost realizata in iulie 2007, la Bucuresti, la festivalul de teatru in aer liber Apa, Aer, Foc. Poza arata frumusetea corpului uman intr-un balet suprarealist pe bare elastice.

Mi-a facut placere ca a castigat o fotografie din Romania, diferita ca atmosfera de imaginile deprimante pe care suntem obisnuiti sa le vedem aici, a spus Ghirda.

Insa n-as vrea sa supradimensionez acest succes. Imaginea este foarte simpla in esenta si frumusetea ei este in principal meritul trupei australiene de teatru Strange Fruit, a mai spus fotograful.

Vadim Ghirda a mai castigat premii internationale pentru fotografie.

Vadim este un fotograf extraordinar de talentat si pasionat de meserie si ma incanta, dar nu ma surprinde, aceasta recunoastere a muncii sale. Are o minte limpede si un spirit liber, lipsit de orice cliseu. In acelasi timp, este de o modestie iesita din comun, a spus Alison Mutler, sefa biroului Associated Press din Bucuresti.

Cred ca in presa din Romania sunt foarte multi fotografi de inalt nivel profesional si as fi fericit sa-i vad castigand premii internationale. De aceea este, poate, un moment bun sa le reamintesc ca principala conditie pentru a castiga un premiu este sa participi la concurs, a mai spus Vadim Ghirda.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro