Sari direct la conținut

Vanzarile Grand Theft Auto V, cel mai scump joc din lume, au depasit un miliard de dolari in primele trei zile de la lansare

HotNews.ro

Vanzarile celei de-a cincea serii din „Grand Theft Auto”, cel mai scump joc video realizat vreodata, au depasit un miliar de dolari in doar trei zile de la lansare, a anuntat vineri producatorul sau, Take-Two Interactive Software, citat de AFP.

„Credem ca acest lucru marcheaza ajungerea cea mai rapida la acest prag important pentru un produs de divertisment, incluzand jocurile video si lung-metrajele”, a comentat Take-Two, intr-un comunicat.

„Grand Theft Auto V”, considerat cel mai asteptat joc video al anului, a fost lansat marti in versiuni compatibile cu doar doua console, PlayStation 3 a Sony si Xbox 360 a Microsoft. Vanzarile au depasit 800 mil dolari in prima zi de la lansare.

A doborat, astfel, recordul unui alt joc de mare succes, „Call of Duty: Black Ops II” al Activision Blizzard, care a realizat venituri de peste 500 milioane dolari in primele 24 de ore de la lansare, in noiembrie 2012, si a atins in 15 zile pragul de un miliard.

Presa a evaluat costul de productie a jocului la peste 270 de milioane de dolari, respectiv un buget comparabil cu cel al blockbuster-elor hollywoodiene.

De la debut, jocurile din aceasta serie au fost vandute in 114 milioane de exemplare. Grand Theft Auto IV a generat vanzari de 500 de milioane de dolari, deja un record, in prima saptamana de la lansare, in aprilie 2008.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro