Sari direct la conținut

Versatilitate și fiabilitate cu laptopurile NVIDIA RTX seria 30

Smile Media
Laptopurile cu plăci video NIVIDA GeForce RTX seria 30 oferă cea mai bună performanță, Foto: NVIDIA
Laptopurile cu plăci video NIVIDA GeForce RTX seria 30 oferă cea mai bună performanță, Foto: NVIDIA

​Evoluția tehnologiei a dus cu timpul la revoluționarea laptopurilor, care au ajuns să fie dispozitive indispensabile în viața de zi cu zi a oamenilor. Fie că sunt utilizate în muncă standard de birou, pentru sarcini mai complicate, precum randare video, editare foto, modelare 3D, sau pentru gaming, laptopurile cu plăci video NIVIDA GeForce RTX seria 30 oferă cea mai bună performanță.

Alegerea unui laptop potrivit în funcție de nevoi este un aspect important pentru a beneficia de cele mai noi tehnologii care ajută la simplificarea fluxurilor de lucru, la o experiență de utilizare cât mai bună și la gaming la cea mai înaltă calitate. O combinație ideală între putere hardware și beneficii tehnologice este ideală pentru a susține activități din ce în ce mai intense.

Lansarea plăcilor video NVIDIA GeForce RTX seria 30 pentru laptopuri a venit cu o serie de îmbunătățiri care să facă viața utilizatorilor mai ușoară. Evoluția design-ului MaxQ face plăcile video pentru laptopuri mai subțiri și ușoare și aduce o serie de îmbunătățiri precum optimizarea duratei de viață a bateriei, reducerea consumului de energie sau îmbunătățiri tehnologice care aduc cele mai înalte performanețe, indiferent de activitatea desfășurată.

De asemenea, laptopurile care dispune de o placă video NVIDIA GeForce RTX seria 30 sunt o adevărată alternativă pentru tradiționalul desktop, în special pentru gaming. Pe lângă portabilitatea pe care acestea o oferă, performanța laptopurilor este foarte apropiată de cea a unui sistem desktop, iar tehnologiile de care utilizatorii pot beneficia sunt aceleași. Având în vedere și costurile crescute pentru crearea unui sistem desktop în situația actuală a pieței, prin comparație cu prețul unui laptop, acestea din urmă cu siguranță sunt o alegere mai accesibilă care oferă o performanță ridicată în gaming.

Productivitate și gaming cu cele mai noi tehnologii

Gaming-ul a fost mai mereu asociat cu sisteme de tip desktop, dar apariția laptopurilor cu plăci video GeForce RTX seria 30 a făcut ca acestea să devină sisteme puternice, capabil de gaming la rezoluții înalte, un număr ridicat de cadre pe secundă și care să ofere cele mai noi tehnologii.

NVIDIA RTX – este cea mai avansată platformă pentru ray-tracing și tehnologii bazate pe AI, care revoluționează modul în care utilizatorii se joacă sau creaza. Există peste 150 de jocuri și aplicații de top care utilizează RTX pentru a oferi o grafică realistă, o performanță incredibil de mare sau funcții bazate pe AI, de ultimă generație precum NVIDIA DLSS.

  • Ray tracing este o metodă de randare grafică care simulează comportamentul luminii și care are la bază nuclee RT dedicate, aflate pe plăcile video. Tehnologia a fost prezentată lumii pe plăcile video NVIDIA acum peste 3 ani, iar cu timpul, tot mai multe jocuri au implementat-o. Oferă realism și o grafică superbă prin iluminare globală, umbre realiste și iluminare directă în timp real, în special în jocuri de tip AAA.
  • NVIDIA DLSS (Deep Learning Super Sampling) este o rețea neurală bazată pe inteligență artificială care se ocupă cu randarea imaginii în timp ce oferă un spor de performanță. Practic, analizează imaginile și le reconstruiește la o rezoluție mai mare, fără a afecta calitatea imaginii, dar oferind un spor de performanță în ceea ce privește numărul de cadre pe secundă. În prezent, peste 140 de jocuri și aplicații beneficiază de NVIDIA DLSS.
  • NVIDIA Reflex este un ecosistem software și hardware care oferă cel mai bun avantaj în jocuri competitive, scăzând latență sistemului și care funcționează pe orice placă video de la seria GTX 900 încoace. Acest lucru înseamnă că prin combinarea optimizării plăcilor grafice cu cea a jocurilor, timpul de răspuns de din momentul în care jucătorul apasă pe mouse, până se întâmplă acțiunea pe ecran este redus, sporind precizia acestora în cele mai bune jocuri competitive.
  • NVIDIA Broadcast este o aplicație dedicată tuturor, transformând orice încăpere într-un studio la domiciliu. Fie că este vorba de videoconferințe pentru birou, streaming sau doar conversații online cu prietenii, aplicația Broadcast elimină zgomotul de fundal, permite utilizatorilor să-și customizeze ecranul de fundal, încadrează automat imaginea din camera video și oferă o calitate superioară a imaginii acesteia prin anularea zgomotului video. Toate acestea cu puterea inteligenței artificiale.
  • Driverele NVIDIA GeForce Game Ready sunt update-uri software care oferă cea mai bună experiență pentru lansările noi de jocuri, dar și optimizări pentru alte titluri, astfel încât gamerii să beneficieze de cele mai bune performanțe în jocurile preferate.
  • Driverele NVIDIA Studio sunt de asemenea update-uri software, dar dedicate pentru creatorii de conținut și oamenii care lucrează în industrii creative precum editare foto/video, randare, modelare 3D, etc. Driverele NVIDIA Studio asigură cea mai bună performanță și fiabilitate în aplicații creative, astfel încât utilizatorii să fie mai eficienți.

Atât pentru gaming, cât și pentru pentru productivitate, NVIDIA recomandă o serie de laptopuri cu plăci video GeForce RTX seria 30, care să ofere utilizatorilor cea mai bună experiență, indiferent de activitatea pe care o desfășoară.

1. ASUS ROG Zephyrus M16este un laptop rapid, elegant și subțire care oferă cele mai bune performanțe de la gaming, până la creare de conținut datorită combinației între placa video NVIDIA GeForce RTX 3060 și procesorul Intel Core i9-11800H. Cu un ecran QHD de 165Hz, un timp de răspund de doar 3ms și care este validat Pantone, Zephyrus M16 este primul laptop de gaming cu rame super-înguste pe toate cele 4 laturi, care oferă un raport ecran-corp de 94%.

2. ASUS ROG Zephyrus G14 este dinamic și gata să însoțească utilizatorii în călătorii, fiind cel mai puternic laptop de 14 inci care cântărește doar 1.6 kg. Placa video NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti alături de ecranul de 120Hz, cei 16GB de RAM și SSD-ul de 1TB fac din Zephyrus G14 unul dintre cele mai accesibile, puternice și portabile modele care să ofere performanțe ideale în mișcare.

3. ASUS ROG Flow X13 este o soluție 2-în-1, portabilă și flexibilă, care nu face compromisuri de performanță. În ciuda carcasei ultra ușoare și compacte, ROG Flow X13 face față cu succes tuturor sarcinilor de utilizare datorită combinației eficiente între placa video NVIDIA GeForce RTX 3050 și a procesorului AMD Ryzen 9 5900HS. Ce îl face o alegere ideală pentru cei care lucrează în industrii creative este balamaua cu deschidere la 360 grade, care oferă un nivel ridicat de flexibilitate și care facilitează fluxurile creative de muncă.

4. ASUS ROG Strix SCAR 17țipă gaming la cele mai bune performanțe prin fiecare pixel, pentru că vine echipat cu puternică placă video NVIDIA GeForce RTX 3080, alături de 32 GB RAM, un ecran incredibil de 300Hz și procesorul AMD Ryzen 9 5900HX. Acest model cu ecran de 17 inci ajută utilizatorii să accelereze atât munca, cât și distracția cu ajutorul celor mai noi tehnologii NVIDIA și a unei autonomii extinse, oferită de bateria de 90Wh.

5.Lenovo Legion 5este intersecția minimalismului și a puterii brute. Proiectat cu o multitudine de opțiuni de înaltă performanță, dar cu un profil scăzut, cu aspect curat și minimalist, Legion 5 alături de placa video NVIDIA GeForce RTX 3060 este pregătit să răspundă tuturor nevoilor. Procesorul Intel Core i7-11800H, ecranul de 17.3 inci de 144Hz și cei 16GB RAM DDR4 se asigură că nicio sarcină nu este prea dificilă.

6. Lenovo Legion 5 Pro este fratele mai mare a lui Legion 5 și vine pregăti cu un ecran IPS de 165Hz, perfect pentru gaming la cea mai înaltă calitate, în special ajutat de combinația dintre placa video NVIDIA GeForce RTX 3070 și procesorul AMD Ryzen 7 5800H. Gaming-ul competitiv este acum mai ușor ca niciodată pe un dispozitiv subțire și ușor, dar care oferă un nivel crescut al performanței.

7. Lenovo Legion 7 cu al său NVIDIA GeForce RTX 3080 este apogeul gaming-ului și al productivității. Indiferent dacă este utilizat pentru gaming la cea mai înaltă calitate sau folosit pentru editare foto, video, randari sau 3D, Legion 7 face față cu brio oricărei provocări. Cei 32GB de RAM asigură un multitasking eficient și fluid, iar SSD-ul de 1TB asigură spațiu suficient pentru toate jocurile, aplicațiile și proiectele de care ai nevoie.

8.Gigabyte AORUS 17G KDoferă performanță premium jucătorilor prin și este excelent pentru gaming competitiv la rezoluții înalte și cu un număr crescut de cadre pe secundă cu ajutorul plăcii video NVIDIA GeForce RTX 3060 și al ecranului de 300Hz. În același timp, fiind ușor și subțire, poate fi utilizat oriunde, indiferent de activitate – gaming sau productivitate.

9.Gigabyte AORUS 15G XCeste un model extrem de portabil datorită greutății mici de sub 2KG cu un ecran de 15.6 inci. Totuși, design-ul mic oferă performanțe crescute în gaming cu placa video NVIDIA GeForce RTX 3070 și a ecranului de 240Hz, perfect pentru gaming competitiv. În același timp, cei 32GB de RAM asigură fluxuri de lucru fluide și multitasking fără probleme.

10. Gigabyte AERO 15 OLED YDare un design elegant și puternic, conceput special pentru a spori productivitatea și pentru a oferi o experiență incomparabilă 4K HDR. Cu un NVIDIA GeForce RTX 3080 la bază și un display de 15.6 inci UHD OLED, este un companion perfect pentru fluxuri de lucru creative care necesită atenție până la cele mai mici detalii. Bineînțeles, performanțele în gaming sunt de asemenea pe măsură, cu cele mai noi tehnologii NVIDIA care să ofere avantajul competitiv suprem.

Articol susținut de NVIDIA

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro