Sari direct la conținut

VIDEO 10 semne care iti arata ca suferi de anxietate. Ce spune prezenta anxietatii despre nivelul tau de inteligenta? Top 5 carti care te pot ajuta sa scapi de aceasta problema

HotNews.ro
Anxietate, Foto: captura ecran
Anxietate, Foto: captura ecran

​Fiecare dintre noi stie cum este sa ai emotii sau o stare generala de neliniste si ingrijorare inainte de un eveniment important, insa pentru persoanele care sufera de anxietate simptomele asociate acesteia devin atat de frecvente incat le impiedica sa isi indeplineasca cu succes activitatile zilnice.

Iata care sunt cele 10 semne care indica prezenta anxietatii, conform health.com:

  • 1. Ingrijorari sau frici irationale.
  • 2. Insomnii.
  • 3. Tensiune musculara.
  • 4. Indigestie cronica.
  • 5. Autoconstientizare sau depersonalizare.
  • 6. Atacuri de panica.
  • 7. Secvente retrospective ale unor amintiri neplacute.
  • 8. Tendinte obsesiv-compulsive.
  • 9. Perfectionism.
  • 10. Indoieli excesive.

Este de la sine inteles ca persoanele care obisnuiesc sa isi faca griji in mod excesiv nu au, de regula, motive pentru a isi face aceste ganduri, iar majoritatea sudiilor de specialitate efectuate pentru cercetarea implicatiilor pe care episoadele de anxietate le prezinta arata care sunt efectele negative ale acestei stari patologice. Dar care sunt efectele pozitive ale acestor stari si ce spune prezenta anxietatii despre nivelul de inteligenta al unei persoane?

Un studiu efectuat anul trecut si publicat in jurnalul “Trends in Cognitive Sciences” arata ca exista si parti pozitive ale acestei afectiuni: persoanele care sufera de anxietate traiesc episoade caracterizate printr-un nivel ridicat de activitate spontana la nivel neurologic, in zonele care gestioneaza anticiparea amenintarilor si pericolelor din mediul inconjurator.

Din studiul efectuat de catre cercetatori reiese ca persoanele care au astfel de episoade de anxietate au un nivel ridicat de inteligenta spontana, o imaginatie activa si bogata care ii ajuta sa fie eficienti in rezolvarea problemelor cu care se confrunta pe plan profesional, reusind sa se concentreze asupra responsabilitatilor de lucru fara a le fi distrasa atentia, conform lifehack.org.

Desigur ca de aceste aspecte pozitive sunt valabile in cazurile in care frecventa acestor stari de neliniste nu este mare, asa incat este indicat ca persoanele in cauza sa fie informate despre repercursiunile ce pot aparea odata ce aceste episoade scapa de sub control.

Iata cateva ghiduri de baza care te pot ajuta in lupta cu anxietatea:

In materialul video de mai jos asistam la conferinta ce a avut loc in urma cu 5 ani la Universitatea din California, in cadrul careia cercetatorul american Martin L. Rossman, discuta despre modul in care putem sa ne folosim de puterea mintii pentru a reduce stresul de zi cu zi si episoadele de anxietate, si a reusi sa ne schimbam stilul de viata in bine.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro