Sari direct la conținut

VIDEO Adrian Severin: Totul a fost o inscenare. Nu am niciun motiv sa-mi dau demisia/ Sebastian Bodu: Mi s-a parut neobisnuit ca un socialist sa depuna un amendament de dreapta

HotNews.ro
Adrian Severin, Foto: HotNews.ro
Adrian Severin, Foto: HotNews.ro

Europarlementarul Adrian Severin (PSD) a declarat la Antena 3 ca „totul a fost o inscenare” si ca niciodata nu „a acceptat ca pentru depunerea unui amendament sa primeasca o remuneratie”. „A fost o activitate de expertiza si nu de depunere a unui amendament”, precizeaza europarlamentarul, care sustine ca nu i-a cerut nimic lui Sebastian Bodu.

„E un montaj si e vorba de fapt, de o discutie ipotetica. Le-am explicat ca nu este cazul ca eu sa depun amendamentul si le-am explicat cum merg lucrurile. Dl Bodu poate sa confirme acest lucru. Nu va puteti baza pe un film absolut trucat, facut de oameni care au incalcat reguli deontologice si de intrare in asemenea relatii. Nu am facut lobby pentru aceasta firma. Eu am dat doar consultatii ” a mai spus Severin.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/eb8c850ffde4a3855cd8085d1a7993b7/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

Adrian Severin sustine ca „banii au fost facturati pentru servicii de consultanta, care au constat in avizarea chestiunilor procedurale care puteau fi urmate, de formulare a unor sugestii cu solutii alterntive, de cercetare in vederea analizarii cum anumite solutii ar putea sau nu fi sustinute”.

Europarlamentarul PSD a mentionat „nu are niciun motiv sa-si dea demisia, atat timp cat ceea ce a facut nu e ilegal, iar contractul e legal”.

Intrebat de ce eurparlamentarul Ernest Strasser a demisionat, dupa ancheta Sunday Times, Adrian Severin sustine ca nu cunoaste motivatia colegului sau.

„Nu am facut nimic incorect si nu inteleg de ce sa fac un pas care sa-i incurajeze si pe ceillati sa faca la fel. Daca eu sunt cel care e corupt in tara asta, atunci ea nu are niciun fel de probleme cu coruptia”, a precizat europarlamentarul.

Trei europarlamentari, printre care si Adrian Severin, au fost dispusi „sa-si vanda serviciile” contra unor sume de bani unor jurnalisti ai ziarului britanic „Sunday Times” care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby, informeaza AFP.

Adrian Severin, membru al Grupului Socialistilor si Democratilor, a trimis un mesaj falsilor lobby-isti. „Numai pentru ca sa va aduc la cunostinta ca amendamentul pe care il doriti a fost depus la timp”, arata europarlamentarul. Putin dupa aceea, el a trimis o factura de 12.000 de euro pentru „servicii de consiliere”, rmai noteaza AFP.

Europarlamentarul PDL, Sebastian Bodu a declarat intr-o interventie telefonica la Realitatea TV ca i s-a parut neobisnuit ca un socialist sa depuna un amendament de dreapta. „In general, stanga e mai aproape de consumator, iar dreapta de industrie”, a precizat Bodu.

„Consultanta nu trebuie sa aiba legatura cu activitatea parlamentara”, a precizat Sebastian Bodu care afirma ca a primi bani pentru a face lobby pentru o activitate parlamentara e ilegal.

„Daca Adrian Severin a luat bani pentru a exercita activitatea de parlamentar, el ar trebui sa urmeze calea europarlamentarului austriac, care si-a dat demisia”, mai spune Bodu. Europarlamentul spune ca va da toate detaliile celor care ocupa de ancheta in PE.

Europarlamentarul a precizat ca „cei de la Sunday Times au venit cu un amendament care mergea la sigur” si ca pe el nu l-a contactat nimeni, desi ” era cel care propunea lista de vot”.

„Oare de ce? Eurodeputatii care erau vizati erau cei care luau bani din consultanta. Asta l-am intrebat si pe Severin: << de ce au venit la tine?>>”, a precizat Bodu.

se actualizeaza

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro