Sari direct la conținut

VIDEO Alec Baldwin, anunț surprinzător înaintea începerii procesului în care este acuzat de ucidere din culpă

HotNews.ro
Alec Baldwin si sotia sa Hilaria cu 6 dintre copiii lor la premiera unui film din 2021 al actorului american, Foto: Angela Weiss / AFP / Profimedia
Alec Baldwin si sotia sa Hilaria cu 6 dintre copiii lor la premiera unui film din 2021 al actorului american, Foto: Angela Weiss / AFP / Profimedia

Actorul american Alec Baldwin, care s-a retras în mare parte din lumina reflectoarelor după ce a împușcat-o mortal pe regizoarea de imagine Halyna Hutchins pe platourile de filmare, a făcut un anunț surprinzător cu o lună înainte de începerea procesului său pentru ucidere din culpă: va fi protagonistul unui reality show despre familia sa, relatează AFP.

Vedeta din serialul 30 Rock și soția sa Hilaria au anunțat într-un mesaj video publicat pe rețelele de socializare că vor ca spectatorii să vadă „suișurile și coborâșurile” vieții lor cu 7 copii, dintre care cel mai mic are 19 luni și cel mai mare 10 ani.

„Vă invităm în căminul nostru pentru a vedea suișurile și coborâșurile, cele bune, cele rele, cele nebunești și țicnite”, a spus cuplul în mesajul video. „Acasă este locul în care ne place cel mai mult să fim. Suntem familia Baldwin și ne îndreptăm spre [televiziunea] TLC. Dumnezeu să vă ajute pe toți”, au mai transmis ei cu o notă de ironie în mesajul video în care sunt intercalate secvențe cu copiii lor.

Televiziunea americană TLC face parte din portofoliul conglomeratului media Warner Bros. Discovery, ceea ce înseamnă că emisiunea de tip reality show despre familia Baldwin va putea fi văzută foarte probabil pe noua platformă de streaming Max, lansată recent și în România. Emisiunea despre familia Baldwin va avea însă premiera abia anul viitor.

Alec Baldwin va fi judecat în statul New Mexico pentru ucidere din culpă

Anunțul făcut marți de Alec Baldwin și soția sa vine cu puțin peste o lună înainte de începerea procesului în care actorul este inculpat pentru ucidere din culpă din cauza împușcării mortale a regizoarei de imagine Halyna Hutchins pe platourile de filmare ale western-ului Rust în octombrie 2021.

În aprilie, procurorii americani au depus în instanță rechizitoriul împotriva lui Baldwin, în vârstă de 66 de ani, formulând o serie de acuzații grave la adresa actorului, inclusiv că a „mințit cu nerușinare” în privința evenimentelor care au dus la tragedie.

În rechizitoriul preliminar de 32 de pagini depus pe 8 aprilie în instanța din orașul Santa Fe, unde va avea loc procesul, procurorii au intrat în detalii fără precedent în ceea ce privește acuzațiile împotriva lui Baldwin, care era și producător al filmului Rust, argumentând că actorul obișnuia să urle și să îi înjure atât pe membrii echipei de filmare, cât și pe sine, și că acțiunile acestuia au contribuit la lacunele privind măsurile de siguranță care trebuiau să fie implementate pe platou.

„Să privești conduita domnului Baldwin pe platoul de filmare al Rust înseamnă să privești un bărbat care nu a avut absolut niciun control asupra propriilor emoții și absolut nicio grijă față de modul în care conduita sa îi afectează pe cei din jurul său. Martorii au mărturisit că exact această conduită a contribuit la compromisurile privind siguranța de pe platou”, au scris procurorii în dosar.

Actorul american, acuzat de procurori că a mințit în timpul interogatoriilor

Procurorii au notat de asemenea că după accidentul mortal Baldwin a început să construiască un fir narativ fals privind evenimentele pentru a arunca responsabilitatea pentru moartea lui Hutchins asupra altora. Despre afirmația lui Baldwin că nici măcar nu a apăsat trăgaciul armei înainte ca aceasta să se descarce accidental procurorii scriu că este „absurdă din start”.

Procuroarea care a instrumentat dosarul a notat că Baldwin nu a afirmat acest lucru în primul interogatoriu la poliție și că a venit cu această versiune a evenimentelor abia o lună mai târziu, într-un interviu acordat prezentatorului George Stephanopoulos de la televiziunea ABC News.

În acest interviu difuzat de ABC News la sfârșitul lui noiembrie 2021 Baldwin a afirmat de asemenea că a îndreptat arma înspre Hutchins doar după ce i s-a spus că poate face acest lucru. Procurorii afirmă însă că Baldwin nu a spus nici acest lucru în declarațiile date poliției imediat după accident.

„De fiecare dată când domnul Baldwin a vorbit, din gura sa a ieșit o versiune diferită a evenimentelor, iar afirmațiile sale ulterioare le-au contrazis pe cele anterioare”, au mai acuzat procurorii.

Alec Baldwin riscă un an și jumătate de închisoare din cauza uciderii regizoarei Halyna Hutchins

Procesul lui Baldwin urmează să înceapă pe 9 iulie cu selecția juraților. El riscă până la 18 luni de închisoare dacă este găsit vinovat, însă pedeapsa ar putea fi majorată în cazul în care este găsit vinovat și în virtutea rolului său de producător al filmului.

În luna aprilie Hannah Gutierrez-Reed, armuriera filmului Rust, a fost condamnată la un an și jumătate de închisoare, sentința maximă în cazul ei, într-un proces separat.

Agenția AFP notează că anunțul de marți al lui Baldwin a stârnit reacții mixte pe rețelele de socializare, unii comentatori notând că reality show-ul pare o tentativă a actorului de a-și „spăla” imaginea înaintea procesului.

Alec Baldwin este căsătorit cu Hilaria, o fostă antrenoare de fitness, din 2012. Anterior el a fost căsătorit cu actrița Kim Basinger, cu care are o fiică în vârstă de 28 de ani, Ireland Baldwin.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea cinematografiei, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro