Sari direct la conținut

VIDEO Ambasadorul Rusiei în Polonia, atacat cu vopsea roșie la Varșovia: „Fascistule!”

HotNews.ro
Ambasadorul Serghei Andreev, atacat la Varsovia, Foto: Captura video
Ambasadorul Serghei Andreev, atacat la Varsovia, Foto: Captura video

Serghei Andreev, ambasadorul Rusiei în Polonia, a fost atacat cu vopsea roșie după ce și-a făcut luni apariția la o ceremonie de comemorare a înfrângerii Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial.

UPDATE 16:26 Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, a comentat incidentul susținând, pe Telegram, că fanii neo-naziști și-au arătat încă o dată fața.

  • „Ambasadorul Rusiei în Polonia Serghei Andreev și diplomații ruși care îl însoțeau au fost agresați la Varșovia în timp ce depuneau o coroană de flori la cimitirul soldaților sovietici. Fanii neo-naziști și-au arătat încă o dată fața – și este sângeroasă.
  • Demolarea monumentelor eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial, profanarea mormintelor și acum întreruperea unei ceremonii de depunere de flori în ziua care este sacră pentru fiecare ființă umană decentă dovedește din nou evidența: Occidentul a stabilit cursul pentru reîncarnarea nazismului.
  • Dar, așa cum am mai spus, nu ne pot speria. Europenii ar trebui să se sperie când își privesc reflexia în oglindă”.

Andreev a fost atacat în timp ce încerca să depună o coroană cu flori în capitala Varșovia la memorialul victimelor celui de-al Doilea Război Mondial. Acesta a fost înconjurat de localnici înfuriați de apariția sa, aceștia strigându-i că este „fascist” înainte de a-l împroșca cu vopsea roșie.

În luna aprilie Andreev a acuzat autoritățile poloneze că au confiscat proprietăți diplomatice ruse din Varșovia, în contextul în care relațiile deja tensionate dintre cele două țări s-au înrăutățit și mai mult din cauza campaniei militare a Moscovei în Ucraina.

Mai mulți comentatori de pe platformele social media au remarcat că mass-media rusească a relatat rapid incidentul, difuzând însă imaginile fără sonor, pentru a nu putea fi auzite scandările de „fascism” la adresa ambasadorului rus.

Televiziunile rusești au fost ținta unui nou atac al hackerilor luni, cei de la Anonymous reușind să le spargă chiar de Ziua Victoriei pentru a transmite un mesaj despre războiul din Ucraina.

Urmărește ultimele evoluții din a 75-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro