Sari direct la conținut

VIDEO Apple anunță Intelligence, noul său sistem de AI generativ care va fi integrat în toate aplicațiile companiei

HotNews.ro
Apple iOS 18, Foto: Jonathan Raa/NurPhoto/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia
Apple iOS 18, Foto: Jonathan Raa/NurPhoto/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

​Apple a anunțat luni planurile în domeniul Inteligenței Artificiale generative, a semnat un parteneriat cu compania care a creat ChatGPT și promite că Siri va deveni un asistent vocal foarte deștept. Companii precum Microsoft, Google și Samsung au anunțat în 2023 lansări numeroase în domeniul AI, iar Apple rămăsese în urmă.

La conferința anuală a dezvoltatorilor, Apple a pus în prima plan Siri, asistentul virtual ce are nevoie de o puternică modernizare, pentru a putea răspunde la întrebări tot mai complexe și pentru a putea scoate cu ușurință informații din diverse aplicații instalate pe telefon.

Apple Intelligence este numele platformei care este lansată acum și care, spune compania, va deveni indispensabilă pentru cei care folosesc și vor folosi produse Apple.

Cei de la Apple au dat și exemple de cereri la care Siri va știi să răspundă bine: „Pornește podcastul pe care mama mi l-a trimis pe e-mail”, ar fi un exemplu. Îi vei putea cere să-ți caute în „cloud” o poză cu un anumit prieten și să scoată informații din diverse aplicații pe care le ai pe telefon.

Cei de la Apple spun că Siri va fi mai bun decât concurența, datorită unui nivel foarte ridicat de integrare cu aplicațiile, dar mai este un motiv: Apple a semnat un parteneriat cu OpenAI, creatorul ChatGPT, iar în Siri va fi integrat și „know-how-ul” ChatGPT, iar acolo unde Siri nu va putea răspunde, întrebarea va ajunge la ChatGPT.

Un exemplu oferit: userii pot să-i spună lui Siri că au acasă somon, lămâie și roșii și că vor sugestii de rețetă, pentru a pregăti prânzul cu aceste ingrediente. Userii pot alege să trimită întrebarea la ChatGPT și vor știi că aceste chatbot le va răspunde, și nu asistentul virtual de la Apple.

Această „infuzie” de AI generativ va îmbunătăți clar Siri pentru că a fost în ultimul timp (și va fi și pe mai departe) „antrenat” pe conversații din video-uri și din podcast-uri, iar Siri ar trebui să ajungă să imite măcar parțial modul în care oamenii conversează.

Pentru OpenAI, în care Microsoft a investit peste 10 miliarde de dolari, acest nou parteneriat cu Apple este încă o dovadă că deține o super-tehnologie de AI generativ și că este lider în segment.

Aceste noi tehnologii de AI vor fi integrate și în aplicații precum Mail, Messages și Photos. Poți căuta diverse elemente în fotografii, poți șterge rapid lucruri din background, poți cere AI-ului să facă sumarul unui text sau chiar să transcrie o conversație sau un interviu, pornind de la un fișier audio.

Un exemplu interesant: noile soft-uri te pot ajuta să completezi formulare online: dacă trebuie să pui date din buletin sau din permisul de conducere, aplicația le va căuta pe cloud în poze cu acele acte.

Sunt lucruri pe care Samsung și Google le-au lansat anul trecut, dar din vară vor fi disponibile pe iPhone-urile care vor rula noul sistem de operare iOS 18, despre care au fost oferite luni primele detalii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro