Sari direct la conținut

VIDEO Bianca Andreescu, înfrângere dramatică în finala WTA ‘s-Hertogenbosch

HotNews.ro
VIDEO Bianca Andreescu, înfrângere dramatică în finala WTA ‘s-Hertogenbosch
Bianca Andreescu. Foto: ANP / Alamy / Alamy / Profimedia

Bianca Andreescu a fost la un singur game distanță de câștigarea primului ei titlu după cinci ani, dar sportiva cu origini românești a fost învinsă de Liudmila Samsonova în finala turneului „WTA 250” de la ‘s-Hertogenbosch.

Bianca Andreescu, învinsă de Liudmila Samsonova în finala WTA ‘s-Hertogenbosch

Aflată pe locul 228 la începutul competiției din Olanda, Bianca a început mai bine partida și a câștigat primul set cu 6-4.

Samsonova (15 WTA, favorită 2) a revenit spectaculos și s-a impus în următoarele seturi cu 6-3, 7-5.

Bianca a revenit de la 2-4 în setul decisiv, a condus cu 5-4, dar a pierdut următoarele trei game-uri și meciul s-a terminat după două ore și jumătate de joc.

Acesta este al cincilea titlu din cariera rusoaicei Samsonova (25 de ani), care s-a mai impus la Berlin (2021), Tokyo, Cleveland și Washington DC (toate în 2022). Liudmila a pierdut trei finale în 2023 (Montreal, Abu Dhabi și Beijing).

Aceasta a fost a șaptea finală din cariera canadiencei Andreescu. Bianca s-a impus la Indian Wells, Toronto și US Open (toate în 2019) și a mai pierdut în ultimul act la Auckland (2019), Miami (2021) și Bad Homburg (2022).

După turneul de la ‘s-Hertogenbosch, Andreescu se află pe locul 163 în clasamentul WTA Live (salt de 65 de poziții), iar Samsonova rămâne pe locul 15.

Libema Open (‘s-Hertogenbosch) a avut loc în perioada 10-16 iunie, pe iarbă, și a făcut parte din categoria WTA 250. Campioană în 2022 și 2023 a fost Ekaterina Alexandrova.

Rezumatul finalei dintre Bianca Andreescu și Liudmila Samsonova:

INTERVIURILE HotNews.ro