Sari direct la conținut

VIDEO Cel mai bun baterist din lume concerteaza in Silver Church

HotNews.ro

Considerat de multi drept cel mai bun si cel mai original tobosar din lume la ora actuala, Jojo Mayer vine in Romania pe 18 martie, in Clubul Silver Church din Capitala, alaturi de proiectul Nerve – Prohibited Beats, informeaza MHO Music. Evenimentul va avea loc cu incepere de la ora 21:00

Nerve-Jojo Mayer este un proiect de live-electro din New York, care a dus la aparitia unui nou hibrid al muzicii contemporane, imbinand cultura DJ (broken beats/d’n’b/nujazz, IDM etc) cu o serie de concepte de improvizatie din jazz. Nerve aduce pe scena „reverse music” in timp real (fara DJ, fara loop-uri de tobe sau secvente ritmice), totul fiind produs live de tobe, bas si claviaturi.

Sunetul Nerve a evoluat in ultimii opt ani de la un concept de drum’n’base pana la o forma extinsa, ce incorporeaza elemente ale muzicii electronice, jazz-ului si muzicii rock, depasind limitele si standardele de concerte.

Inima proiectului este reprezentata de interactiunea muzicala dintre Jojo Mayer, cu stilul sau original de a folosi tobele, si tehnica Real Time Audio deconstruction dezvoltata de Roli Mosiman. La acestea se adauga sunetul eclectic de bass si bazele rock al lui John Davis, impreuna cu sensibilitatea lui Takuya Nakamura la clape si trompeta.

Pentru concertul de pe 18 martie, accesul in Silver Church Club este permis incepand cu ora 20:00.

Biletele pentru concertul JOJO MAYER & NERVE costa 65 lei si sunt disponibile prin eventim.ro atat online cat si in punctele de vanzare (magazinele Germanos, Librariile Carturesti, Librariile Humanitas, Vodafone Romania). In seara concertului pretul biletului de intrare este de 80 de lei. Evenimentul este organizat de MHO Music.

Vezi aici site-ul Jojo Mayer & Nerve si pagina de myspace.

Jojo Mayer (tobe)

Jojo este cel care a introdus in circuit conceptul de Reverse Engineered Electronica. Este considerat unul dintre cei mai buni si mai originali tobosari din lume.

De la varsta de 18 ani a intrat in formatia condusa de Monty Alexander, alaturi de care a participat la cele mai mari festivaluri de gen din Europa si din lume, ajungand sa fie cooptat pentru concerte de nume precum Dizzy Gillespie sau Nina Simone.

A colaborat cu un numar mare de artisti din genuri diverse, remarcandu-se de asemenea ca designer si consultant pentru companiile mari producatoare de tobe si accesorii. DVD-ul Secret Weapons for the Modern Drummer a fost votat drept cel mai bun DVD al anului 2009, adresat celor care doresc sa aprofundeze tehnicile de tobe.

Roli Mosimann (RealTimeAudioDeconstruction)

Roli a fost implicat in proiectul Nerve ca artist si ca producator. Real Time Audio Deconstruction este rezultatul cercetarilor sale referitoare la noi concepte audio, de studio sau de live. Interactionand activ cu muzicieni in crearea continutului muzical, munca lui Roli in Nerve extinde si redefineste rolul inginerului de sunet contemporan pana la un statut care nu a mai fost vreodata experimentat.

Roli Mosimann a lucrat ca producator, inginer, compozitor si interpret in multe proiecte muzicale: The The, Faith No More, The Young Gods, Smashing Pumpkins, Bjork, Swans, New si multe altele.

Takuya Nakamura (clape si si trompeta)

Cu o versatilitate stilistica deosebita si abilitati intrumentale multiple, Takuya a devenit o voce proeminenta pe scenele din New York. Abilitatea sa de a detecta si absorbi ultimele tendinte din muzica electronica si de a le combina cu stilul sau muzical il fac o achizitie foarte rara si valoroasa. Contributia sa la Nerve face trecerea intre jazz si DJ culture.

Takuya Nakamura a cantat alaturi de Ravi Coltrane, Bob Moses, Clark Terry, George Russell, Matt Garrison, Organic Grooves, Brasilian Girls si altii.

John Davis (bas, Low end manipulation)

John este unul dintre putinii basisti capabili sa recreeze sunetele liniilor de bas sintetizate. De la „808-droptines” la „303-filter resonance”, nici un sunet electronic nu pare a fi dincolo de cele 4 corzi si arsenalul de „stomp boxes”. Simtindu-se in largul sau atat in zona electro, cat si in mediul acustic, John trece barierele si injecteaza energia basului in disciplina electronicii.

John Davis a cantat alaturi de Victor Wotten, Simpulife, Will Calhoun, Mike Stern, Antonio Sanchez, Alex Skolnick, Jazz Mandolin Project, si altii, fiind si producator al muzicii electro (proiecte precum Toaster).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro