Sari direct la conținut

VIDEO Cercurile olimpice au fost instalate pe Turnul Eiffel – JO 2024, tot mai aproape

HotNews.ro
Jocurile Olimpice de la Paris, Foto: J.E.E / Sipa Press / Profimedia
Jocurile Olimpice de la Paris, Foto: J.E.E / Sipa Press / Profimedia

Cercurile olimpice au fost instalate pe Turnul Eiffel, cu 50 de zile înaintea startului Jocurilor Olimpice de la Paris, informează mass-media franceză, citată de Agerpres.

Cercurile, cu o greutate de 30 de tone, au sosit în cursul săptămânii la Paris şi au fost asamblate la sol, înainte de a fi ridicate în cursul nopţii de joi spre vineri, cu ajutorul a două macarale enorme.

Începând de vineri, turiştii şi parizienii pot astfel admira uriaşele cercuri olimpice, postate pe celebra structură metalică din capitala Franţei, precizează cotidianul Les Echos.

Cele cinci inele, în culorile verde, negru, roşu, galben şi albastru, care reprezintă cele cinci continente, au fost instalate la o înălţime de 70 m, între etajele 1 şi 2 ale turnului. Aproximativ treizeci de oameni au lucrat pentru a obţine una dintre imaginile emblematice ale JO 2024.

Au fost opt luni de testare pentru aceste inele cu dimensiuni gigantice: 29 de metri lăţime în total, 15 metri înălţime, 9 metri în diametru per inel şi o greutate totală care depăşeşte 30 de tone.

„Ni s-a părut evident să aducem cercurile olimpice alături de cel mai simbolic monument din Paris”, a declarat Thierry Reboul, directorul executiv al comitetului de organizare Paris-2024.

Cercurile olimpice, fabricate de Arcelor Mittal, sunt orientate spre Sena şi Trocadero, unde se va desfăşura ceremonia de deschidere a JO 2024, pe 26 iulie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro