Sari direct la conținut

VIDEO Cine e personajul misterios de la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris care i-a băgat în ceață inclusiv pe comentatori

HotNews.ro
VIDEO Cine e personajul misterios de la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris care i-a băgat în ceață inclusiv pe comentatori
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 (Foto: Bernat Armangue / AP / Profimedia)

Organizatorii ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris au venit cu un personaj surpriză care și-a făcut apariția în mai multe momente ale festivităților, purtând torța olimpică și provocând confuzii inclusiv în rândul comentatorilor sportivi.

„E Quasimodo”, a spus la prima apariție a personajului comentatorul Eurosport România, înainte de a adăuga mai târziu că probabil doar organizatorul-șef al ceremoniei știe cine este personajul misterios.

Însă foarte probabil puțini sunt comentatorii sportivi care să își fi dat seama despre ce personaj este vorba. Internauții au identificat însă imediat referința la franciza de jocuri video Assassin’s Creed dezvoltată de studioul francez Ubisoft.

De altfel, indicii în acest sens au fost presărate de organizatori în mai multe momente cheie ale ceremoniei. Ziarul francez Le Figaro a confirmat rapid speculațiile apărute pe rețelele de socializare.

Asasinul din „Assassin’s Creed”, apariție surpriză la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris

În presa franceză au apărut de mai multe zile zvonuri că Assassin’s Creed va face parte din ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, însă organizatorii nu le-au confirmat.

Le Figaro notează că personajul misterios ce a apărut în mai multe momente ale festivităților este inspirat direct de personajul principal din Assassin’s Creed: The Siege of Paris, al doilea DLC al jocului Assassin’s Creed: Valhalla.

The Siege of Paris a fost lansat pe 12 august 2021, fiind dezvoltat de filiala din Montreal a studioului francez Ubisoft, studio de jocuri ce are o divizie importantă și la București.

Ubisoft România a jucat un rol major în dezvoltarea seriei Assassin’s Creed, una dintre cele mai de succes francize din istoria jocurilor video. Studioul a contribuit la diferite aspecte ale mai multor jocuri din această franciză, de la programare și design până la testare și optimizare.

Ubisoft este a doua cea mai mare companie de jocuri video din lume, cu aproximativ 19.000 de angajați la nivel mondial. La acest capitol este depășită doar de Microsoft Games, cu peste 20.000 de angajați.

Jocurile Assassin’s Creed sunt produsul fanion al Ubisoft însă studioul francez este cunoscut de asemenea pentru dezvoltarea unor jocuri precum Prince of Persia, Tom Clancy Ghost Recon sau Far Cry.

INTERVIURILE HotNews.ro