Sari direct la conținut

VIDEO Coco Gauff cere introducerea VAR în tenis, după decizia care a făcut-o să plângă în semifinalele Roland Garros

HotNews.ro
Coco Gauff, Foto: / SplashNews.com / Splash / Profimedia
Coco Gauff, Foto: / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Coco Gauff a avut o discuție aprinsă cu arbitra de scaun a meciului cu Iga Swiatek din semifinalele Roland Garros 2024, iar sportiva americană a subliniat necesitatea ca tenisul să folosească un sistem de revizuire video, informează Reuters.

>> Simona Halep, fără antrenor și cu probleme „grave” la genunchi – Răspunsul la întrebarea: „Când va mai avea România o campioană de Grand Slam?”

Coco Gauff: „Tenisul trebuie să evolueze, avem tehnologia necesară”

Gauff a ratat un retur pe serviciul polonezei la scorul de 2-1 în setul al doilea, când un arbitru de linie a strigat „out”, dar decizia a fost anulată de arbitra de scaun, care nu a fost de acord cu argumentul americancei că lovitura ei a fost afectată de cele întâmplate.

Coco a mers în spatele liniei de fund și nu și-a putut stăpâni lacrimile, însă a reușit până la urmă să facă break. Nu a fost suficient, iar Swiatek s-a impus cu 6-2, 6-4.

„Am fost copleșită de tot, evident, pierdeam meciul. Când joci împotriva Igăi, fiecare punct contează, fiecare punct contează împotriva oricui, dar mai ales împotriva ei.

A fost unul dintre acele momente foarte tensionate, dar am trecut peste asta. În mod normal, nu mă simt frustrată de astfel de decizii, dar cred că a fost o combinație a tot ceea ce se întâmpla în acel moment.

Tenisul este singurul sport în care nu avem un sistem de reluare video, multe decizii sunt luate de o singură persoană. În alte sporturi, sunt mai mulți arbitri care decid. Este ridicol că nu îl avem în acest moment.

Nu doar pentru că mi s-a întâmplat mie, ci pentru că toate sporturile îl au. Se iau multe decizii și este aiurea pentru un jucător să intre în plasă și să vadă că a avut dreptate.

Poți să chemi supervizorul, dar el nu prea poate face mare lucru. Cred că trebuie să evoluăm, avem tehnologia necesară. Dacă arată la televizor, de ce nu poate să vadă și jucătorul?” – Coco Gauff.

Momentul în care Coco Gauff a început să plângă la Roland Garros 2024

Sursă video: Eurosport

Roland Garros, rezultate semifinale

Iga Swiatek (1) – Coco Gauff (3) 6-2, 6-4

Jasmine Paolini (12) – Mirra Andreeva 6-3, 6-1.

  • Iga Swiatek vs Jasmine Paolini, finala feminină de la Roland Garros 2024, va avea loc sâmbătă, 8 iunie, de la ora 16:00.

Grand Slamul de la Roland Garros are loc în perioada 26 mai – 9 iunie. Campionii en-titre de la Paris sunt Iga Swiatek și Novak Djokovic.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro