Sari direct la conținut

VIDEO Cîțu: Propunerea creșterii salariului minim, surprinzător vă spun, a venit în primul rând de la patronate

HotNews.ro
Florin Citu despre salariul minim, Foto: Hotnews
Florin Citu despre salariul minim, Foto: Hotnews

Premierul Florin Cîțu a susținut miercuri că „propunerea creșterii salariului minim a venit în mod surprinzător, în primul rând de la patronate”. „Am avut două obiective în discuția de ieri și amândouă au fost atinse: unu – salariul minim să nu mai fie un instrument politic și de acord au fost și patronatele și sindicatele. Doi – și aici, surprinzător vă spun, propunerea cresterii salariului minim a venit în primul rând de la patronate. Deci a fost ușor să cădem de acord că trebuie să crească.”, a spus Cîțu.

Premierul a mai spus că în privința procentelor de creștere a fost o diferență între patronate și sindicate.

  • „Aici la procente încă este o diferență, nu foarte mare între patronate și sindicate și bineînțeles după ce agreăm formula care să fie folosită în fiecare an, vom adopta. În privința procentelor, la patronate erau 8% și în partea cealaltă 10%, deci eu zic că putem să ne înțelegem.”, a spus miercuri Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a anunțat marți după întâlnirea cu sindicatele și patronatele că salariul minim pe economie trebuie să crească și că s-a decis ca până la finalul lunii octombrie să avem o formulă clară pentru calcularea salariului minim.

PSD a solicitat luni creşterea imediată a salariului minim brut general pe economie de la valoarea de 2.300 la 2.500 lei şi anunţă iniţierea unui proiect pentru compensarea pierderilor IMM-urilor generate de majorarea preţurilor la energie.

Claudiu Năsui a atacat miercuri creșterea salariului minim brut anunțată de premierul Florin Cîțu, precizând că măsura este o armă a statului pentru a lua mai mulți bani din privat. Măsura înseamnă automat creșterea tuturor salariilor bugetarilor, pentru că toate salariile la stat sunt multiplii de salariu minim, dar și a pensiilor speciale, care sunt bazate pe salariul minim brut. Soluția liberală pentru a crește salariile este reducerea impozitării muncii”, a spus fostul ministru USR-PLUS al Economiei, care și-a dat demisia din Guvern.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro