Sari direct la conținut

VIDEO Cum arată Mercedes Vision AVTR, mașina pentru care producătorul german s-a inspirat din Avatar

HotNews.ro
Mercedes Vision AVTR, Foto: Andrej Sokolow / AFP / Profimedia Images
Mercedes Vision AVTR, Foto: Andrej Sokolow / AFP / Profimedia Images

În luna ianuarie, înainte ca pandemia de COVID-19 să ducă la anularea saloanelor auto, Mercedes-Benz a prezentat un concept al unei mașini futuriste bizare în cadrul unui showroom din Las Vegas. Acum, compania a făcut publică o filmare cu mașina testată pe șosea, relatează Business Insider.

Conceptul este denumit Vision AVTR și Mercedes a prezentat mașina ce pare desprinsă din filmele sci-fi în parteneriat cu franciza „Avatar”. Mercedes afirmă că ideea din spatele vehiculului a fost de a crea „o interacțiune complet nouă între om, mașină și natură”.

În locul unui volan autovehiculul are un „element de control multifuncțional” care poate fi operat cu o singură mână de către șoferi.

„Prin plasarea mâinii pe unitatea de control, interiorul prinde viață și vehiculul recunoaște șoferul prin bătăile inimii și respirația acestuia”, afirmă Mercedes.

Producătorul german a afirmat că țintește să obțină un design mai organic pentru Vision AVTR decât cel al mașinilor aflate pe șosele în prezent, incluzând 33 de „flapsuri bionice” în spatele mașinii care să arate ca solzii unei reptile.

Deși va mai dura ceva timp până când vom avea un vehicul care să permită „contopirea omului și a mașinii”, după cum susține Mercedes, Vision AVTR afișează unele elemente interesante care ar putea să ajungă la producția în masă.

De exemplu, conceptul să laudă cu o caracteristică numită Crab Walk, care utilizează roțile de pe puntea din spate pentru a le aranja într-o singură direcție cu cele din faţă şi a le bloca în această poziţie, ceea ce constituie o diferenţă faţă de bine cunoscutul sistem de roţi spate directoare.

Sistemul respectiv a fost anunțat și de către Hummer pentru viitoarea sa furgonetă electrică.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro