Sari direct la conținut

VIDEO Cum se vede reintrarea în atmosfera Pământului, filmată de un astronaut

HotNews.ro
VIDEO Cum se vede reintrarea în atmosfera Pământului, filmată de un astronaut

Mulți oameni își imaginează că atunci când ești în spațiu te afli într-un loc liniștit și pașnic, uitându-te contemplativ în jos înspre Pământ. Însă nu trebuie scăpat din vedere că pentru a ajunge acolo și înapoi practic trebuie să te arunci prin foc, relatează IFL Science.

Astronautul ieșit la pensie Jack Fischer a distribuit pe Twitter înregistrări care arată ce se întâmplă când treci prin atmosfera Pământului, amintind urmăritorilor săi cât de de turbulentă poate fi călătoria.

„Am prins o cursă înapoi spre Pământ, mulțumită [rachetei] Soyuz, cu exact 4 ani în urmă. Unii astronauți o compară cu o serie de accidente de mașină…și eu nu i-aș contrazice”, a scris Fischer pe Twitter la începutul lunii, distribuind o înregistrare care îl arată pe el, pe astronautul Peggy Whitson și pe cosmonautul Fiodor Yurchikin înghesuiți în aeronavă în timpul întoarcerii.

Într-o altă postare Fischer a notat „m-am întors acasă din spațiu în urmă cu 4 ani și dacă v-ați întrebat vreodată cum arată când călătorești prin atmosferă – uite”, distribuind o înregistrare în care se vede reintrarea în atmosferă prin hubloul aeronavei.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro