Sari direct la conținut

​VIDEO Dr. Daniel Ciurdariu, medic chirurg: In cazul cancerului de tiroida, operatia este mai dificila decat cea pentru un nodul simplu sau pentru gusa. Interventia este supusa accidentelor si complicatiilor

HotNews.ro
Dr. Daniel Ciurdariu, Foto: MedLive.ro
Dr. Daniel Ciurdariu, Foto: MedLive.ro

Pe cat de des sunt depistati noduli in zona gatului, pe atat de rar acestia se dovedesc a fi maligni. Cancerul de tiroida este, din fericire, o boala destul de rara. Cu toate acestea, la nivel mondial, potrivit statisticilor, cazurile de cancer de tiroida sunt in crestere, incidenta dublandu-se in ultimii 40 de ani. Din fericire, diagnosticul de cancer de tiroida nu este, in majoritatea cazurilor, o sentinta de moarte, avand o rata de supravietuire de 97% dupa cinci ani. Ca in cazul oricarei alte afectiuni, intervin insa variabilele: depistare timpurie, felul in care decurge operatia etc. Intr-un interviu acordat MedLive.ro, Dr. Daniel Ciurdariu, medic specialist chirurgie generala, a vorbit despre chirurgia glandei tiroide si despre ce inseamna diagnosticul de cancer de tiroida, din perspectiva medicului chirurg.

Dr. Daniel Ciurdariu este medic specialist chirurgie generala, cu competente in chirurgie laparoscopica avansata (chirurgia obezitatii), ecografie abdominala, management sanitar. Dr. Ciurdariu activeaza in cadrul Spitalului MedLife Genesys din Arad.

  • Intra pe MedLive.ro pentru a afla mai multe despre chirurgia glandei tiroide
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro