Sari direct la conținut

VIDEO Evolutia de 4,5 de miliarde de ani a Lunii, redata intr-un clip de trei minute​

HotNews.ro
Evolutia Lunii, Foto: nasa.gov
Evolutia Lunii, Foto: nasa.gov

Un material video realizat de NASA prezinta, in aproape trei minute, istoria de 4,5 miliarde de ani a Lunii, scrie dailymail.co.uk. Clipul a fost creat pentru a sarbatori cele 1.000 de zile petrecute pe orbita de satelitul Lunar Reconnaissance Orbiter.

„De la un an la altul, luna nu pare sa se schimbe vreodata”, spun cei de la NASA. „Craterele si alte formatiuni par a fi permanente acum, dar Luna nu a aratat intotdeauna asa.”

Cercetatorii cred ca Luna s-a format cand o planeta de marimea lui Marte s-a lovit de Pamant in urma cu 4,5 miliarde de ani, aruncand miliarde de miliarde de tone de materie calda in spatiu. De atunci, suprafata a fost lovita de asteroizi, de la roci masive pana la valuri de particule.

Varianta postata pe YouTube a clipului a adunat in doar doua zile aproape 500.000 de vizualizari. Vezi si downloadeaza aici mai multe variante ale clipului.

De curand, presa internationala a prezentat imagini cu o misterioasa planeta asemanatoare cu cea din Razboiul Stelelor.

Un telescop al NASA aflat pe orbita a surprins imagini ale unui obiect intunecos de dimensiunile unei planete care zboara aproape de Soare si pare ca se alimenteaza printr-un tub de la coroana Solara.

Obiectul intunecat seamana cu statia spatiala Death Star din „Razboiul stelelor” si a putut fi observat pentru scurt timp datorita luminii emise de Soare, apoi a disparut in spatiu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro