Sari direct la conținut

VIDEO Fitch degradeaza cu trei trepte ratingul Spaniei, cu perspectiva negativa

HotNews.ro

Agentia Fitch a degradat cu trei trepte ratingul Spaniei, care cade de la A la BBB, insotit de perspectiva negativa, ceea ce inseamna ca ar putea opera o noua degradare pentru aceasta tara, devenita acum centrul crizei datoriilor din Zona Euro, scrie AFP.

Printre motivele invocate de Fitch figureaza „costul bugetar al unei restructurari si recapitalizari a sectorului bancar spaniol”, estimat de Fitch la 60 pana la 100 miliarde euro, intr-un comunicat.

Intr-un precedent studiu publicat cu cateva minute mai devreme, tot Fitch a evocat o cifra cuprinsa intre 50 si 100 de miliarde.

Pe baza unui cost de 60 de miliarde, datoria publica bruta a Spaniei ar putea exploda la 95% din PIB in 2015, argumenteaza agentia.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/8242939dea211d8ce815e63a510e83f9/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

Printre motive este invocat si faptul ca „Spania ar putea ramane in recesiune pana la finele anului si in 2013”.

Datoria publica a Spaniei este acum la doua trepte de ratingul speculativ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro