Sari direct la conținut

VIDEO Furtună puternică în Maramureș: Un bărbat a murit după ce a fost lovit de trăsnet, iar un altul rănit de o prelată desprinsă de vânt / O pădure a fost pusă la pământ

HotNews.ro
Un bărbat a murit în județul Maramureș după ce a fost lovit de trăsnet, în timp ce era pe câmp cu animalele la păscut, iar un altul a ajuns la spital după ce a fost lovit de o prelată desprinsă de vânt în timpul unei furtuni puternice. Vântul a bătut cu putere şi a pus la pământ o pădure întreagă, la Văleni, relatează News.ro.
Copaci rupti de vant in timpul unei furtuni la Valeni, Maramures / FOTO captura video Maria si Mihai Nemes
Copaci rupti de vant in timpul unei furtuni la Valeni, Maramures / FOTO captura video Maria si Mihai Nemes

”În intervalul 18:20 – 20:00, s-au înregistrat 29 de apeluri prin numărul unic de urgenţă 112, care solicitau intervenţia pompierilor militari, în urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase din această seară”, anunţă, luni seară, ISU Maramureş.

Sursa citată a precizat că s-au semnalat 14 situaţii de copaci căzuţi, majoritatea în municipiul Sighetu Marmaţiei, dar şi în Budeşti, Cavnic, Rona de Sus şi Petrova.

”Totodată, în municipiul Sighetu Marmatiei 6 acoperişuri au fost luate de vânt. Tot acolo, o prelată de la o terasă a fost ruptă, lovind în cădere un bărbat. La sosirea echipajului medical la faţa locului, victima era conştientă, cooperantă, cu leziuni la nivelul capului, fiind transportată la spital pentru investigaţii suplimentare, de către o ambulanţă SMURD”, a mai transmis sursa citată.

Mai mult, o pădure de brazi a fost pusă la pământ în satul Văleni, comuna Călinești din Maramureș.

Pompierii din cadrul Detaşamentului Sighetu Marmatiei intervin în continuare pentru înlăturarea efectelor negative cauzate de manifestările hidrometeorologice.

De asemenea, în sprijin au fost solicitate şi Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din zonă.

În plus, echipaje ale furnizorului de energie electrică sunt dispuse în teren pentru remedierea avariilor.

Luni seară, judeţul Maramureş a fost vizat de avertizare cod galben de furtună. 

Până la 22.30, fenomene periculoase erau aşteptate în Borşa, Vişeu de Sus, Moisei, Săcel, dar şi în zona înaltă de munte.

INTERVIURILE HotNews.ro