Sari direct la conținut

VIDEO Gojira și Marina Viotti: Spectacol cu metal și operă la Jocurile Olimpice de la Paris

HotNews.ro
Trupa franceza Gojira, Foto: Metalhead
Trupa franceza Gojira, Foto: Metalhead

A fost o mare surpriză: Gojira, trupa franceză de metal cu o reputație internațională, a făcut echipă cu cântăreața franco-elvețiană de operă Marina Viotti pentru a interpreta „Ah! Ca ira”, un cântec revoluționar francez, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, potrivit AFP.

A fost o secvență care a pus în scenă începutul ceremoniei, care urma să dureze 3 ore și 45 de minute și pentru prima dată în afara unui stadion.

Trupa Gojira este una dintre greii scenei metal americane, împărțindu-și timpul între Franța și Statele Unite. Turneele mondiale ale cvartetului francez pornesc din Los Angeles.

La fel ca giganții metal brazilieni Sepultura, cu care au legături strânse, membrii Gojira insistă în versurile lor pe apărarea naturii și a resurselor sale.

„Am crescut în Landes (sud-vestul Franței), am fost mereu în pădure, pe plajă, am fost mereu conectați la misterul și puterea naturii”, a declarat bateristul Mario Duplantier, 43 de ani, pentru AFP în 2021.

„Din casa copilăriei noastre, putem auzi valurile când sunt mari, suntem în ton cu oceanul”, a adăugat el, înainte ca fratele său Joe, 47 de ani, (voce, chitară), alături de el, să termine fraza: «ne unim forțele cu oceanul pentru a ne face, la nivelul nostru mic, purtătorul său de cuvânt».

Asocierea cu Marina Viotti nu vine de nicăieri. Înainte de cariera sa clasică, mezzosoprana a făcut parte din trupe de metal precum Soulmaker și Lost Legacy.

„Sunt două lumi diferite, care îmi aduc lucruri diferite, și cu siguranță nu vreau să le amestec”, a declarat ea odată pentru revista Guitare Live.

Metal-ul este doar unul dintre numeroasele interese ale acestei muziciene, care cântă și la flaut traversier, jazz și gospel. Marina Viotti s-a impus rapid pe scena clasică internațională în roluri solicitante precum Rosina („Bărbierul din Sevilla”) la Bolshoi și Opéra du Rhin, „La Périchole” la Théâtre des Champs-Elysées și Cherubino („Nunta lui Figaro”) la Berlin Staatsoper.

De asemenea, ea și-a făcut debutul la Opera din Paris în 2023 în rolul Stéphano din „Roméo et Juliette” de Gounod, în regia lui Thomas Jolly, directorul artistic al Operei din Paris.

INTERVIURILE HotNews.ro