Sari direct la conținut

VIDEO: Google a folosit fără drept filmările unui producător de filme

HotNews.ro
VIDEO: Google a folosit fără drept filmările unui producător de filme

Google a înfuriat unul dintre liderii producătorilor de filme prin folosirea înregistrărilor sale într-un videoclip intern care, ulterior, a ajuns pe internet. Compania de tehnologie a folosit materiale din mai mult de o jumătate de duzină de filme ale lui Philip Bloom pentru a face o prezentare provocatoare despre modalitățile în care ar putea exploata datele utilizatorilor în viitor, scrie BBC.

Philip Bloom se întreține din vânzarea drepturilor de autor asupra filmelor sale, printre alte activități. Google a insistat că a luat legea drepturilor de autor în serios. Compania a spus că videoclipul a fost un „exercițiu de imaginație” și a fost destinat vizionării de către o mână de oameni.

Videoclipul a fost făcut în 2016 de către șeful departamentului de design de la X, unitatea de cercetare și dezvoltare fondată de Google în 2010. Google a adăugat că executivului i-au fost reamintite normele stricte privind drepturile de autor.

Cadru cu turisti prinsi de o furtuna de zapada, filmat de Philip Bloom

Cadru cu turisti prinsi de o furtuna de zapada, filmat de Philip Bloom

Foto: YouTube

Cu toate acestea, în ciuda faptului că a fost informată despre cererea domnului Bloom de vinerea trecută, compania tehnologică a refuzat să spună dacă intenționează să efectueze o despăgubire în viitorul apropiat.

Videoclipul corporativ – intitulat „Selfish Ledger” – a provocat deja controverse după ce site-ul de știri The Verge a publicat o copie săptămâna trecută. Publicația a descris clipul ca prezentând „o viziune neliniștitoare a ingineriei sociale din Silicon Valley”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro