Sari direct la conținut

VIDEO Huawei a lansat un telefon care se pliază în trei părți și costă de la 2.800 de dolari

HotNews.ro
VIDEO Huawei a lansat un telefon care se pliază în trei părți și costă de la 2.800 de dolari
Huawei Mate XT: foto Costfoto / ddp USA / Profimedia)

Huawei a prezentat marți la Shenzen un telefon care se pliază în trei părți, compania spunând că este primul astfel de telefon de pe piața mondială. În funcție de varianta de stocare, prețurile variază între 2.800 și 3.300 de dolari (în China).

Huawei Mate XT se numește telefonul, iar ecranul foarte mare are 10,2 inci și rezoluție de 2232 x 3184 pixeli. Celelalte două ecrane au 7,9 inci, respectiv 6,4 inci. Telefonul se pliază în stilul unui acordeon.

Telefoanele foldable” existente în piață se pliază în două părți, însă cel de la Huawei este „tri-fold”, se pliază în trei și cântărește aproape 300 de grame, conform specificațiilor de pe GSM Arena.

Există variante cu 256 GB, 512 GB și 1 TB stocare, prețurile fiind între 2.800 și 3.300 dolari. Memoria RAM este de 16 GB, iar bateria este de 5.600 mAh.

Huawei a pierdut mult cotă de piață din cauza sancțiunilor impuse de SUA acum câțiva ani, dar este un nume important pe piața telefoanelor pliabile unde, conform datelor IDC citate de Reuters, avea 27% trimestrul trecut, în special datorită vânzărilor din China.

Richard Yu, director executiv al companiei, a spus că cinci ani s-a lucrat la proiectul Mate XT și au fost multe dificultăți tehnice, însă Huawei nu a renunțat. Șeful companiei spune că s-a lucrat în mod susținut la capitolul fiabilitate.

Cei de la Huawei spun că au peste 3,6 milioane de comenzi în China pentru acest model deloc ieftin care intră oficial în vânzare la 20 septembrie.

Primul telefon pliabil lansat de Huawei a fost Mate X, prezentat în februarie 2019.

În lume se vând anual aproximativ 15 milioane de telefoane pliabile din toate mărcile (mai ales Samsung și Huawei), dar aceste telefoane sunt încă de nișă, având sub 2% din volumele întregii piețe de smartphone-uri.

INTERVIURILE HotNews.ro