Sari direct la conținut

VIDEO. „Imagini incredibile” – Reacția emoționată a lui Drăgușin, Coman și Ianis Hagi când au văzut mulțimea în Piața Universității. Fotbaliștii României aveau doi ani sau unii nu se născuseră când s-a întâmplat așa ceva! 

HotNews.ro
România - Slovacia 1-1 a marcat 24 de ani de la ultima calificare a României în fazele superioare ale unui turneu final. Și de când suporterii au ieșit în stradă pentru echipa națională. „Imagini incredibile!” a spus Radu Drăgușin, când a văzut secvențele din Piața Universității. În vârstă de 22 de ani, fundașul „naționalei” nu se născuse la anterioara calificare a României dincolo de grupe. Ianis a adăugat că e ”un vis împlinit”, iar Florinel Coman a mărturisit că uriașa solidaritate în jurul echipei, din străinătate și din țară, este, pentru el, o premieră: „În momentele acestea, am văzut și eu ce înseamnă România cu adevărat și ce înseamnă să fii român”.
Radu Drăgușin. Foto: Golazo.ro
Radu Drăgușin. Foto: Golazo.ro

Mii de oameni au ieșit miercuri în stradă, în Piața Universității, după ce România a câștigat Grupa E a Euro 2024, la finalul egalului cu Slovacia. 

Bucuria românilor în piața baricadei din timpul Revoluției Române și a protestelor democratice devenise un obicei în anii 90, după succesele echipei naționale. 

Celebrarea echipei a dispărut însă, în lipsa obiectului sărbătoririi, odată cu ultima performanță importantă a „tricolorilor”: calificarea din anul 2000 în sferturile de finală ale Campionatului European.

Miercuri, ritualul miilor de oameni s-a reluat. După meci, jurnaliștii de la GOLAZO.ro au arătat jucătorilor români din Germania imaginile cu mulțimile care scaundau și fluturau steagurile în Piața Universității și i-au rugat să le comenteze.

Radu Drăgușin: „Nu am cuvinte”

„Imagini incredibile! Cred că românii au așteptat foarte mult aceste momente  și au tot dreptul să aibă aceste reacții. Sprijinul pe care ni l-au arătat zilele astea, atât în tribună, cât și din țară… nu am cuvinte să-l descriu”, a spus Radu Drăgușin, vizibil emoționat de imaginile din Piața Universității. 

„Îmi doresc să plec cât mai târziu din Germania și să mă bucur alături de colegii mei aici”, a spus Drăgușin pentru GOLAZO.ro.

Florinel Coman, mesaj pentru fani: „Fără ei nu cred că puteam să câștigăm grupa”

Florinel Coman avea 2 ani când se întâmplase așa ceva, ultima oară. A zâmbit, bucuros, când a văzut oamenii de acasă: „Pentru asta am jucat în calificări și la acest European”.

„Am avut acești suporteri în spate care ne-au împins și ne-au arătat calea spre victorie. Ne gândeam la asta, am vrut să facem o Românie mai bucuroasă, o Românie mai fericită pentru că toți acești oameni merită”.

„Fără ei, sincer, nu cred că puteam să ajungem să câștigăm grupa. Se auzeau incredibil suporterii și aici, și pe Allianz Arena”, a spus Coman.

Jucătorul lui Edi Iordănescu a mai mărturisit o premieră pentru el. „Se vorbește frumos de România, asta am vrut. România să scoată capul. În momentele acestea, am văzut și eu ce înseamnă România cu adevărat și ce înseamnă să fii român”, a mai spus Florinel Coman.

Ianis Hagi: „E un vis devenit realitate”

Ianis Hagi avea un an când echipa tatălui său, Gică Hagi, și a lui Gică Popescu, Dan Petrescu, Adi Ilie, Dorinel Munteanu, Ionel Ganea și Cristi Chivu trecea de grupe la Euro 2000. 

Ianis a spus că imaginile din Piața Universității sunt emoționante: „Da, într-adevăr, e un vis devenit realitate. Și pentru mine pentru mine și pentru toți colegii mei”.

„Presiunea și responsabilitate a fost imensă pe acest grup. Am făcut față și semnelor de întrebare, care era logice să fie: dacă o să facem față și la echipa mare? Am făcut față și cred că grupul ăsta nu joacă încă la potențial maxim. Dar, pe zi ce trece, câștigăm”, a mai spus Ianis Hagi.

În „optimi” România va întâlni Olanda, marți, ora 19, la Munchen, pe Allianz Arena. 

INTERVIURILE HotNews.ro