Sari direct la conținut

VIDEO INTERVIU Monitorizarea efectelor radioterapiei si diagnosticul problemelor abdominale prin ecografie, in explicatia dr. Luminita Stoica, medic primar medicina interna

Dr. Luminita Stoica, Foto: MedLive.ro
Dr. Luminita Stoica, Foto: MedLive.ro

In 1966, povestea unei echipe de oameni de stiinta redusi la dimensiuni microscopice care patrund intr-un creier uman uimea cinefilii si pe cititorii lui Isaac Asimov. In „Calatorie Fantastica”, doctorii explorau la fata locului sistemul sanguin, la bordul unui submarin miniatural. In 2011, medicina nu a trimis omul inauntrul carcasei umane, insa foloseste metode neinvazive pentru a cauta si identifica boli. Ecografia este o metoda neinvaziva, fara riscuri, de a privi in interiorul organismului. Dr. Luminita Stoica, medic primar medicina interna, cu competente in ecografie generala, a povestit pentru cititorii MedLive.ro ce reprezinta si care sunt beneficiile ecografiei generale abdominale.

Citeste intregul articol si comenteaza pe MedLive.ro.

CAZUL CLINIC Bajbaind catre un diagnostic, de la probleme cu inima la ciroza post-virusala

O doamna in varsta de patruzeci si ceva de ani, deci o femeie tanara, suferea de dureri in etajul abdominal superior si in piept. A fost investigata, i s-a dat un diagnostic cardiologic si a urmat un tratament la cardiolog – din nefericire, doamna avea si o problema cardiologica. Durerile nu au cedat insa si, din medic in medic, a ajuns sa faca o ecografie, ceva ce nu facuse pana atunci. Cu surprindere, am descoperit lichid in abdomen, o lama fina de lichid in jurul ficatului si in jurul rinichilor. S-a dovedit a fi un caz de ciroza post-virusala intr-un stadiu nu foarte avansat. A beneficiat de tratament antiviral si s-a vindecat. Iata un caz fericit, in care ecografia a contribuit la rezolvarea si la diagnosticarea unei afectiuni.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro