Sari direct la conținut

VIDEO Jucătorul momentului, în sferturi la Roland Garros 2024 – Aproape de locul 1 ATP

HotNews.ro
Jannik Sinner, Foto: Felice Calabrò / IPA / Profimedia
Jannik Sinner, Foto: Felice Calabrò / IPA / Profimedia

Jannik Sinner, unul dintre marii favoriți la câștigarea Roland Garros 2024, a obținut calificarea în sferturi. Italianul l-a învins pe Corentin Moutet și este foarte aproape de a urca în premieră pe prima poziție a clasamentului ATP.

Jannik Sinner a pierdut un set cu Corentin Moutet, dar este la două victorii distanță de locul 1 ATP

Antrenat de Darren Cahill, Jannik a avut câștig de cauză după un meci care a durat două ore și 44 de minute, scor 2-6, 6-3, 6-2, 6-1.

Moutet (locul 79 ATP) a fost foarte aproape de a-i administra un „bagel” (6-0) lui Sinner, dar a ratat două mingi de set consecutive la scorul de 5-0, 40-15. Francezul s-a impus până la urmă la a patra încercare.

Corentin a început cu break și setul secund, dar scorul de pe tabelă l-a trezit pe italian și Jannik a mai cedat doar alte cinci game-uri până la finalul partidei de pe arena Philippe-Chatrier.

De știut:

  • Sinner se va duela în sferturi cu Grigor Dimitrov (locul 10 mondial). Dacă va trece de bulgar, italianul va juca în semifinale cu învingătorul dintre Stefanos Tsitsipas și Carlos Alcaraz.
  • Jannik are nevoie de încă două victorii pentru a-și asigura urcarea pe prima poziție în clasamentul ATP (ar acumula 10.025 de puncte). Italianul poate deveni lider mondial și dacă Novak Djokovic (campionul en-titre) va fi eliminat în optimi, sferturi sau semifinale.
  • Jannik Sinner are un sezon 2024 excelent: a câștigat 32 de meciuri (dintre care 11 la turneele de Grand Slam) și a pierdut de doar două ori.

Roland Garros 2024, se vor juca luni în optimi

Alex De Minaur (11) – Daniil Medvedev (5)

Novak Djokovic (1) – Francisco Cerundolo (23)

Taylor Fritz (12) – Casper Ruud (7)

Alexander Zverev (4) – Holger Rune (13).

Se cunosc deja din sferturi:

Stefanos Tsitsipas (9) – Carlos Alcaraz (3)

Grigor Dimitrov (10) – Jannik Sinner (2).

Grand Slamul de la Roland Garros are loc în perioada 26 mai – 9 iunie. Campionii en-titre de la Paris sunt Iga Swiatek și Novak Djokovic.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro