Sari direct la conținut

​VIDEO Microsoft a prezentat prima varianta a Internet Explorer 10

HotNews.ro
Internet Explorer 10, Foto: Microsoft
Internet Explorer 10, Foto: Microsoft

La doar o luna de la lansarea browserului Internet Explorer 9, Microsoft a prezentat ieri in cadrul conferintei anuale MIX o noua editie a browserului, aflata inca in dezvoltare. Internet Explorer 10 aduce o serie de imbunatatiri in ceea ce priveste compatibilitatea cu standardul HTML5 si va putea rula pe procesoare ultra-eficiente pe arhitectura ARM, folosite in tablete si telefoane mobile inteligente.

Editia de test a Internet Explorer 10 poate fi descarcata de pe site-ul Microsoft, unde sunt disponibile si o serie de teste care demonstreaza capacitatile noului browser. In timpul demonstratiei de marti, programul a rulat pe o platforma nVidia Tegra, bazata pe arhitectura ARM. Acest tip de procesoare ofera o eficienta mult mai buna decat cea a CPU-urilor folosite in calculatoarele desktop sau notebook pe care sistemul de operare Windows ruleaza in prezent.

Microsoft nu are in prezent un sistem de operare optimizat pentru tablete, dar urmatoarea versiune de Windows va include o serie de imbunatatiri notabile, cum ar fi simplificarea interfetei sistemului de operare si abilitatea de a rula pe alte platforme hardware decat in prezent.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro