Sari direct la conținut

VIDEO Mii de sârbi au participat la funeraliile victimelor celor două atacuri armate din această săptămână

HotNews.ro
Funeraliile victimelor atacului armat din Serbia, Foto: Milos Miskov / AFP / Profimedia
Funeraliile victimelor atacului armat din Serbia, Foto: Milos Miskov / AFP / Profimedia

Într-o atmosferă de profundă tristeţe şi furie, mii de cetăţeni şi-au luat rămas bun sâmbătă de la victimele celor două atacuri armate din această săptămână din Serbia, soldate cu 17 morţi şi 21 de răniţi, relatează agențiile EFE și Agerpres.

La Belgrad, au fost înmormântaţi patru elevi şi paznicul şcolii gimnaziale Vladislav Ribnikar, din centrul capitalei, unde un băiat de 13 ani a deschis miercuri focul asupra colegilor de clasă cu un pistol care aparţinea tatălui său, ucigând nouă persoane, din care opt elevi.

În Malo Orasje, la sud de capitala sârbă, rudele şi prietenii şi-au luat rămas bun de la cinci dintre cele opt victime ale unui atac armat comis de un tânăr de 21 de ani în noaptea de joi spre vineri.

Restul victimelor celor două atacuri armate care au şocat ţara balcanică vor fi înmormântate duminică şi luni.

Trei dintre răniţi sunt în stare critică

Ministrul sănătăţii, Danica Grujicic, a anunţat sâmbătă că trei dintre răniţii din cele două atacuri, între care o fată de 13 ani, rămân în stare critică şi că medicii luptă pentru viaţa lor.

Poliţia sârbă a arestat vineri şi sâmbătă şapte adolescenţi pentru deţinerea de arme de foc sau pentru proferarea de ameninţări privind comiterea de noi masacre.

Totodată, a fost arestată şi o fată care a postat mesaje şi fotografii pe reţelele de socializare în care îşi bătea joc de victime şi de doliul naţional decretat în Serbia pentru masacre.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro