Sari direct la conținut

VIDEO Înot: Nou record mondial la 200 m liber feminin – A fost stabilit și al doilea cel mai bun timp din istorie

HotNews.ro
Mollie O’Callaghan și Ariarne Titmus, Foto: Patrick HAMILTON / AFP / Profimedia
Mollie O’Callaghan și Ariarne Titmus, Foto: Patrick HAMILTON / AFP / Profimedia

Ariarne Titmus a stabilit un nou record mondial în proba feminină de 200 metri liber, după ce a învins-o pe Mollie O’Callaghan (care deținea cel mai bun timp din istorie), miercuri, la Brisbane.

Ariarne Titmus a învins-o pe Mollie O’Callaghan – Nou record mondial în proba feminină de 200 metri liber

Cu ocazia selecțiilor olimpice australiene, O’Callaghan și-a îmbunătățit cel mai bun timp (1:52.85) oprind cronometrul la 1:52.48, dar nu a fost suficient pentru a câștiga cursa.

Campioană olimpică en-titre, Titmus a fost înregistrată cu timpul de 1:52.23 și a stabilit un nou record mondial, cu doar câteva săptămâni înaintea startului Jocurilor Olimpice de la Paris.

„Când mă uit la rezultate, este incredibil. Sunt foarte fericită că pot în sfârşit să înot într-un mod care să reflecte pregătirea mea. Cred că această concurenţă pe care o avem explică de ce înotăm atât de repede.

Ne împingem unele pe altele în fiecare zi. Este incredibil că în această finală au fost cinci fete care se antrenează cu Dean (Boxal)” – Ariarne Titmus.

De știut:

  • Ariarne Titmus a cucerit aurul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2021, învingând-o pe campioana americană Katie Ledecky.
  • Titmus și O’Callaghan au realizat 8 dintre cele mai bune 10 performanţe din istorie la 200 m liber. Anul trecut, Mollie a doborât recordul mondial vechi de 14 ani al italiencei Federica Pellegrini, informează Agerpres.
  • Canadianca Summer McIntosh este singura altă înotătoare care a înotat în mai puţin de 1:54.00 pe această distanţă în acest an.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro