Sari direct la conținut

VIDEO Oceana vine la B'ESTFEST 2009

HotNews.ro

Oceana va aduce la Bucuresti piesa Cry Cry, pe 3 iulie, informeaza organizatorii. In zilele de 2, 3 si 4 iulie ale festivalului, dupa ultimul concert al serii, petrecaretii pot ramane in Alto Arena, la Silent Disco. Fiecare afterparty va beneficia de participarea unui guest DJ, primul nume confirmat fiind Funkstar De Luxe, care va mixa tot in ziua de 3 iulie. De asemenea, Dukes BOX vor organiza un show intr-o cutie de marimea unei garderobe, Poles Apart vor canta la susafon, banjo, saxofon si percutie, grupul fiind cocotat pe catalige, in timp ce Miniscule of Sound va oferi posibilitatea de a petrece in cel mai mic club din lume.

Oceana s-a nascut intr-o familie de artisti. Mama – un designer haute-couture din Germania, iar tatal – muzician din Colonia Caraibeana Franceza. A luat lectii de balet inca din copilarie, iar la cinci ani a primit primul sau rol intr-un film. Ca adolescenta, a castigat o bursa pentru studii muzicale, iar pentru primele lectii de canto a avut-o drept profesoare pe cantareata italiana Etta Scollo.

A inceput sa lucreze la Londra, apoi a calatorit la New York pentru inregistrarea albumul de debut, intitulat Love Supply.

Oceana ofera un melanj de soul-pop, RnB si reggae. Artista abordeaza un stil inedit care combina ritmurile moderne si muzica soul a anilor ’60. Cry Cry, primul single de pe album, este considerat hit-ul primaverii, fiind una dintre cele mai solicitate piese in playlist-urile radiourilor.

Oceana urca pe scena festivalului B’ESTFEST 2009 pe 3 iulie. In aceeasi zi vor mai canta Orbital, Franz Ferdinand, Klaxons, Gabriella Cilmi, Alternosfera si AB4.

Vezi aici pagina de myspace a artistei.

In zilele de 2, 3 si 4 iulie ale festivalului, dupa ultimul concert al serii, petrecaretii se pot distra in Alto Arena, la Silent Disco. Party-urile Silent Disco sunt „petreceri in liniste”, unde muzica poate fi ascultata doar de cei care poarta casti audio wireless. Muzica poate fi pusa de mai multi DJ, iar participantii aleg ce vor sa asculte, sa danseze si sa cante: dance, disco, pop, salsa, house. Pana in prezent, mai mult de 250 000 de oameni au participat la cele peste 450 de evenimente Silent Disco, sustinute in toata lumea.

Fiecare afterparty va beneficia de participarea unui guest DJ, primul nume confirmat in program fiind Funkstar De Luxe, care va mixa vineri, 3 iulie. Pe numele sau adevarat Martin Ottesen, Funkstar De Luxe si-a inceput cariera muzicala in anii ’90, cantand la clape intr-o trupa funk.

Remixul realizat in 1999 dupa piesa Sun Is Shining, a lui Bob Marley, a marcat debutul sau fulminant pe scena internationala, hitul reusind sa vanda peste un milion de copii in intreaga lume si sa se mentina pe prima pozitie pentru trei saptamani la rand in clasamentul Billboard Dance Chart. Remixul a primit titlul de „Piesa Sezonului” in Ibiza. De asemenea, cantecul a primit in 2000, in cadrul galei World Music Awards de la Monaco, premiul pentru „Cel mai bine vandut single reggae din intreaga lume”.

Vezi aici site-ul oficial al artistului.

Pe langa party-urile Silent Disco, publicul festivalului se va putea delecta in zilele de 2, 3 si 4 iulie si cu o portie generoasa de ”extra goodies”, printre care Dukes BOX, Poles Apart si Miniscule of Sound.

Dukes BOX reprezinta un show audio-vizual personalizat care combina muzica cu adevarata arta de a face spectacol. Un intreg grup imbracat in costume aurii din spandex este inghesuit intr-o cutie de marimea unei garderobe.

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.

Membrii Poles Apart au dus conceptul de street music catre culmi inalte in ultimii zece ani. La propiu, caci sunt inalti de trei metri. Cu un arsenal format din susafon, banjo, saxofon si percutie, grupul cocotat pe catalige va interpreta melodiile preferate ale spectatorilor, intr-o paleta acustica ce merge de la heavy metal la pop. Poles Apart au facut spectacol pana acum la evenimente precum Commonwealth Games, Jocurile Olimpice, sau numeroase party-uri private ale mai multor sefi de stat.

Vezi aici pagina de myspace a trupei si site-ul oficial.

Miniscule of Sound s-a deschis in cartierul Hackney din Londra in august 1998, ca o parodie la Ministry of Sound, fiind cel mai mic club de noapte din lume. Desi intrarea este libera, portarul poate da afara pe oricine, in orice moment, pe baza unor reguli numai de el stiute. Totul este inedit, de la intrarea oamenilor si lasarea hainelor si gentilor la garderoba, la servirea la bar, exact ca intr-un adevarat club de „fitze”.

In anul 2000, Miniscule of Sound a intrat in Cartea Recordurilor pentru dimensiunile sale incredibil de mici: clubul are o capacitate maxima de 14 oameni (incluzand DJ-ul) pe o suprafata de nici 3 metri patrati, cu un ring de dans masurand 2 metri patrati.

Vezi aici site-ul Miniscule of Sound.

Biletele sunt valabile pentru o zi de festival, doar ziua pentru care sunt cumparate (”Ziua Zero”, zilele 2, 3 sau 4 iulie) si sunt disponibile pe www.myticket.ro si in magazinele Diverta. Biletele costa 130 lei in perioada 2 aprilie – 30 iunie si 150 lei pe durata festivalului si la intrare.

Abonamentele de trei zile, valabile pentru 2, 3 si 4 iulie, costa 270 lei, iar biletele pentru B’ESTFEST AFTERSHOCK sunt disponibile in doua categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 100 lei si 150 lei (Zona A, din fata scenei). Dupa epuizarea celor 5000 de abonamente pentru zilele de 2, 3 si 4 iulie puse in vanzare initial, numarul acestora a fost suplimentat cu inca 1000.

Programul festivalului: The Killers, Patrice, Snails si White Lies (1 iulie – ”Ziua Zero”), Motorhead, Ayo, Moby, Polarkreis 18, Grimus si Les Elephants Bizarres, Silent Disco (2 iulie), Franz Ferdinand, Orbital, Klaxons, Alternosfera, AB4, Gabriella Cilmi, Oceana, Silent Disco (3 iulie), Persona, The Ting Tings, Carlos Santana, The Charlatans, Gravity Co, Looptroop Rockers, The MOOod, Silent Disco (4 iulie), Trooper, Thunderstorm, Nexus, Manowar, Holyhell si Ulytau (5 iulie – „Aftershock”).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro