Sari direct la conținut

VIDEO Operatia de hernie inghinala cu abord laparoscopic, realizata de dr. Victor Radu, s-a incheiat. Vezi inregistrarea pe MedLive.ro

MedLive.ro
Operatie de hernie inghinala cu abord laparoscopic, Foto: MedLive.ro
Operatie de hernie inghinala cu abord laparoscopic, Foto: MedLive.ro

Cine ar prefera o cicatrice mare in locul unor “zgarieturi”, de multe ori greu vizibile? Tot mai multi pacienti prefera abordul laparoscopic, din motive estetice, dar si pentru recuperarea rapida post-operatorie. Chirurgia laparoscopica reprezinta patrunderea in cavitatea abdominala printr-o incizie mica si vizualizarea organelor interne cu o camera video – o resursa ce a revolutionat chirurgia abdominala si apoi pe cea toracica, creand posibilitatea realizarii operatiilor printr-un acces minim. In hernia inghinala, metoda aduce mari beneficii din punct de vedere al recuperarii postoperatorii si prin scaderea riscului de recidiva. In direct din sala de operatii, MedLive.ro a transmis o interventie de tratament chirurgical al herniei inghinale prin abord laparoscopic, realizata de dr. Victor Radu.

Dr. Victor Radu este medic primar chirurgie generala, cu competente in chirurgie laparoscopica.

Avantajele chirurgiei laparoscopice:

  • Confortul postoperator: durerea este incomparabil mai mica decat cea care survine dupa o operatie deschisa, iar pacientul se poate mobiliza la scurt timp dupa operatie.
  • Reluarea activitatii intestinale normale: balonarea de dupa operatie este minima sau inexistenta.
  • Alimentatia poate fi reluata rapid si fara restrictii majore.
  • Reluarea activitatilor cotidiene intr-un timp mai scurt decat in cazul operatiei deschise.

Din punct de vedere al calitatii actului operator, laparoscopia ofera posibilitatea de a vedea mai bine structuri fine din abdomen, cu menajarea unora si sectionarea stricta a elementelor specifice fiecarei interventii.

Orice operatie laparoscopica se realizeaza numai sub anestezie generala. Contraindicatiile sunt legate de latura anestezica si se refera la anumite afectiuni (in general cardiace si respiratorii).

Citeste si:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro