Sari direct la conținut

VIDEO Portugalia, calificare dramatică la loviturile de departajare – Cristiano Ronaldo, în lacrimi

HotNews.ro
Foto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia
Naționala Portugaliei Foto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Naționala Portugaliei s-a calificat în sferturile Campionatului European din Germania, după ce a învins Slovenia la loviturile de departajare, scorul fiind 0-0 în 120 de minute (3-0 d. l. d.).

Portugalia – Slovenia 0-0 (3-0 d. l. d.)

Selecționata pregătită de Roberto Martinez a amenințat poarta adversă în minutul 4. În urma unei lovituri de colț, balonul a ajuns la Ruben Dias, dar fundașul lui Manchester City a șutat pe lângă poartă.

Cristiano Ronaldo a trecut și el pe lângă gol în minutul 34, însă lovitura liberă executată de acesta s-a dus peste poartă.

În prelungirile primei reprize, Portugalia a ratat cea mai mare ocazie a meciului. Palhinha a trimis un șut puternic, însă mingea trimisă de lusitan a lovit bara porții lui Oblak.

Cristiano Ronaldo a fost aproape din nou să deschidă scorul, din lovitură liberă, însă șutul său a fost respins de Oblak.

În minutul 61, slovenii au irosit și ei prima șansă importantă de a marca. Sesko l-a depășit pe Pepe și a șutat din interiorul careului, dar mingea s-a dus peste poartă.

Portugalia putea da lovitura în minutul 88, însă Cristiano Ronaldo nu a reușit să îl învingă pe Oblak dintr-o poziție excelentă, mingea sutată de el fiind prinsă de Oblak.

S-a ajuns la prelungiri, acolo unde Portugalia a avut din nou șansa de 1-0. Cristiano Ronaldo a executat o lovitură de la 11 metri, dar Oblak a respins senzațional în bară. La pauză, Cristiano Ronaldo a fost potolit cu greu de colegii săi, el începând să plângă în hohote.

Replica Sloveniei a venit în a doua repriză de prelungiri, la o fază la care Sesko a scăpat singur cu portarul. Vârful celor de la RB Leipzig nu a reușit să îl învingă pe Costa, care a respins cu piciorul.

La loviturile de departajare, portarul Costa a fost eroul Portugaliei, el reușind să salveze penalty-urile trimise de Ilicic, Balkovec și Verbic.

Cristiano Ronaldo a executat primul pentru portughezi, a marcat, iar apoi și-a cerut scuze de la suporterii Portugaliei.

EURO 2024, tabloul optimilor

Elveția – Italia 2-0

Germania – Danemarca 2-0

Anglia – Slovacia 2-1 (după prelungiri)

Spania – Georgia 4-1

Franța – Belgia 1-0

Portugalia – Slovenia 0-0 (3-0 d. l. d.)

România – Olanda / 2 iulie, ora 19:00

Austria – Turcia / 2 iulie, ora 22:00.

INTERVIURILE HotNews.ro