Sari direct la conținut

VIDEO Reacția greu de privit a unei japoneze, campioană olimpică la Tokio, după ce a fost eliminată de la JO 2024

HotNews.ro
VIDEO Reacția greu de privit a unei japoneze, campioană olimpică la Tokio, după ce a fost eliminată de la JO 2024
Uta Abe cu antrenorul ei după eliminarea de la JO 2024 - FOTO: Eugene Hoshiko / AP / Profimedia

Jocurile Olimpice pot aduce un sportiv pe culmi, într-o stare de fericire aproape absolută. Dar, de asemenea, îl pot arunca în cea mai mare suferinţă, atunci când rezultatul nu se ridică la înălţimea aşteptărilor lor. Uta Abe, campioană olimpică în urmă cu trei ani la Tokyo, oraşul ei natal, a trăit un astfel de rollercoaster emoţional duminică la Arena Champ-de-Mars, scrie lefigaro.fr, preluat de News.ro.

După o victorie perfect controlată în prima rundă, prin ippon după doar un minut de luptă – care i-a dus seria de victorii consecutive în toate competiţiile la 27 – japoneza a înfruntat-o pe Diyora Keldiyorova din Uzbekistan, nimeni alta decât numărul 1 mondial la categoria sub 52 kg.

Dominantă, Uta Abe părea să se îndrepte spre victorie, cu un avantaj de waza-ari şi două penalizări împotriva sportivei uzbece. Dar judo-ul nu iartă excesul de încredere sau lipsa de concentrare. A fost nevoie doar de o clipă pentru ca destinul celor două protagoniste să se schimbe. Cu o singură mişcare, un singur atac, Keldiyorova a răsturnat-o pe jucătoarea japoneză, care s-a prăbuşit pe spate. Ippon. Şi eliminare.

Uta Abe s-a ridicat cu greu în picioare, s-a înclinat în faţa adversarei sale în mod tradiţional, a părăsit tatami-ul şi… s-a prăbuşit la podea într-o criză de lacrimi. În braţele antrenorului său, japoneza a rămas aşa foarte mult timp, prosternată, ghemuită, cu spasme, strigându-şi durerea şi neputând să-şi oprească torentul de lacrimi, simbolizând dezamăgirea, frustrarea şi chiar furia faţă de ea însăşi. A fost un moment puternic, pe care publicul francez l-a însoţit cu empatie şi tandreţe aplaudând-o.

O imensă campioană tocmai căzuse în arena de onoare. La vârsta de 24 de ani, nu există nicio îndoială că va reveni mai puternică, pentru că uneori trebuie să cazi pentru a a te ridica.

INTERVIURILE HotNews.ro