Sari direct la conținut

VIDEO Reality show-ul „Squid Game” a apărut pe Netflix

HotNews.ro
„Squid Game” ramane cel mai vizionat serial din istoria Netflix, Foto: Faiz Zaki / Dreamstime.com
„Squid Game” ramane cel mai vizionat serial din istoria Netflix, Foto: Faiz Zaki / Dreamstime.com

„Squid Game: The Challenge”, reality show-ul inspirat de serialul omonim, cel mai popular din istoria Netflix, a fost lansat miercuri pe platforma de streaming.

Netflix a anunțat în vara anului trecut că va dezvolta o emisiune de tip reality show bazată pe seria-fenomen creată de regizorul sud-coreean Hwang Dong-hyuk și că marele premiu va fi de 4,56 de milioane de dolari, o referință la suma pusă la bătaie în serial dar considerabil mai mică (45,6 miliarde de woni, echivalentul a peste 38 de milioane de dolari).

Tot în aceeași notă, compania americană de streaming a precizat că pentru concurs vor fi selectați 456 de participanți care vor fi eliminați treptat pe parcursul celor 10 episoade ale seriei. Primele 5 au fost lansate miercuri pe Netflix, următoarele 4 vor avea premiera pe 29 noiembrie în timp ce marele final va fi disponibil din 6 decembrie.

Concurenții vor trece prin probe inspirate de jocurile din serial, fără însă, evident, elementul de violență mortală. O altă diferență față de serial este că reality show-ul a fost filmat în Marea Britanie, nu în Coreea de Sud, concursul fiind deschis participanților din întreaga lume.

Una dintre condițiile puse însă acestora a fost ca ei să fie vorbitori de limba engleză, după cum se poate vedea de altfel din trailerul lansat de Netflix în urmă cu o lună:

Ar fi început și filmările pentru sezonul 2 al serialului „Squid Game”

În ceea ce privește apariția unui al doilea sezon pentru serialul original, Ted Sarandos, unul dintre cei doi directori executivi ai Netflix, a declarat în ianuarie anul trecut că el va „exista, absolut”. Anunțul său i-a încântat pe fani în condițiile în care Squid Game a fost gândit și produs pentru a fi o serie de un sezon.

Evident, directorii companiei de streaming și-au schimbat calculele datorită succesului uriaș de care s-a bucurat serialul la nivel mondial. Netflix a confirmat oficial în iunie 2022 că a dat unda verde pentru sezonul 2.

Chiar dacă Netflix nu a anunțat deocamdată o dată de apariție pentru acesta sau măcar un calendar de lansare, regizorul Hwang Dong-hyuk a declarat într-un interviu acordat revistei Variety anul trecut că speră ca sezonul 2 să apară până la sfârșitul lui 2024.

Deși informațiile în acest sens sunt contradictorii datorită secretomaniei cu care Netflix a învăluit proiectul, se crede că filmările au început deja în luna iulie sau august și că vor dura în jur de 10 luni.

Dată fiind perioada necesară pentru post-producție, asta înseamnă că sezonul 2 al Squid Game ar fi într-adevăr în grafic să apară cândva înspre sfârșitul lui 2024, cum a declarat Hwang, însă posibil la limită.

FOTO Articol: © Faiz Zaki | Dreamstime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro