Sari direct la conținut

VIDEO REPER a lansat „Platforma pentru democraţie, prosperitate şi progres”. Ce partide reunește

HotNews.ro
VIDEO REPER a lansat „Platforma pentru democraţie, prosperitate şi progres”. Ce partide reunește
Ramona Strugariu. FOTO: Inquam Photos / Gyozo Baghiu

Partidul REPER, ACUM, DEMOS şi candidaţi independenţi, precum fostul şef al Gărzii de Mediu Octavian Berceanu, se regăsesc în „Platforma pentru democraţie, prosperitate şi progres”, lansată marți de partidul fondat de Dacian Cioloș. Aceștia vor candida pe listele comune REPER la alegerile parlamentare din 1 decembrie. 

„Platforma pentru democrație, prosperitate și progres” a fost lansată în absența lui Dacian Cioloș și este prezentată drept „o inițiativă transpartinică care coagulează mai multe forțe politice pro-europene”. 

Cu ce candidați anunță REPER că va intra în alegerile parlamentare

Printre candidații cu care REPER a anunțat ca va intra în alegerile parlamentare se numără copreședinții formațiunii, Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru, care deschid listele REPER la Cluj, respectiv Iaşi, Cătălin Teniță, care deschide lista pentru Camera Deputaților la Bucureşti, Octavian Berceanu, care deschide lista din București la Senat, omul de ştiință Cristian Presură, profesorul universitar Ciprian Mihali, actuali parlamentari, precum și mai multe personalități din mediul academic sau din societatea civilă care vor deschide listele REPER în mai multe județe ale țării.

REPER precizează, într-un comunicat de presă, că lista completă de candidați va fi anunțată „în perioada imediat următoare”. 

„Guvernarea și-a abandonat cetățenii, a paralizat mediul de afaceri, aruncă o țară întreagă în haos: avem mai multă sărăcie și inegalități, hrănim din resursele publice o camarilă, ne îndatorăm public iresponsabil, ratăm oportunități de creştere, bani europeni şi dezvoltare în fiecare zi. Marcel Ciolacu a reuşit cea mai ruşinoasă rectificare din cariera de premier, a rectificat deficitul bugetar de la 5% la 7% într-un timp record. Iar asta se întâmplă dintr-un motiv foarte simplu: oamenii nu au fost niciodată prioritatea acestei guvernări. (…) Nu am auzit niciun candiat la alegerile prezidențiale sau vreun partid politic care să vorbească despre investiția în oameni şi despre apărarea drepturilor şi libertăților cetățenilor acestei țări în toate dimensiunile lor – de la dreptul la educație până la libertățile economice, de la egalitatea de şanse şi nediscriminare până la ieşirea din sărăcie şi vulnerabilitate sau dreptul de a alege, în siguranță, pentru femei”, a declarat Ramona Strugariu, copreședintă REPER.

La rândul său, Claudiu Crăciun, purtător de cuvânt al DEMOS, a susținut că platforma lansată marți „este alternativa la partidele clientelare care au capturat statul, dar și la extremismul care ne îndepărtează de Europa”.

La evenimentul de lansare, REPER a făcut public și programul politic al Platformei pentru alegerile parlamentare, structurat pe 6 capitole, sub sloganul „Oamenii, înainte de toate”. Programul poate fi consultat aici.

INTERVIURILE HotNews.ro