Sari direct la conținut

VIDEO: ​Roboții de livrare – utopie sau realitate?

HotNews.ro

Starship Technologies a anunțat că va lansa „servicii de livrare oferite de roboți pentru campusuri”. Scopul este de a implementa cel puțin 1.000 de roboți de livrare în „campusurile corporațiilor și cele universitare din Europa și din S.U.A.” în anul următor, scrie Motherboard.

Roboții de livrare vor fi implementați în diferite tipuri de campusuri – atât academice, cât și corporative – și, ca atare, vor necesita cooperare din partea oamenilor ca să funcționeze. De exemplu, zilnic, într-un campus studențesc, roboții de livrare vor fi obligați să navigheze pe diferite terenuri și drumuri, cele din urmă având reguli predefinite de navigare socială care permit oamenilor să se deplaseze cooperativ și eficient.Cei care navighează pe drumuri pot fi pietoni, mașinuțe de golf sau alte mijloace mici de transport, biciclete, scutere sau hoverboard-uri.

Tiparele de implicare, modelele de cooperare, utilitatea și chiar vandalismul, toate diferă în funcție de regiune, datorită cadrelor noastre culturale. Atunci când un robot autonom este implementat în diferite regiuni, oamenii vor răspunde la acesta în moduri diferite, iar programarea sa trebuie să fie dezvoltată astfel încât să includă modalități de a se integra în cadrul normelor sociale și culturale ale mobilității și transportului în spațiul public.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro