Sari direct la conținut

VIDEO S-a deschis traficul pe Centura Târgu Jiu: Un drum cu o bandă pe sens la care s-au început lucrările încă din 2014

HotNews.ro
VIDEO S-a deschis traficul pe Centura Târgu Jiu: Un drum cu o bandă pe sens la care s-au început lucrările încă din 2014
Centura Targu Jiu la inaugurare / Sursă: Captura CNAIR

Circulația pe Varianta Ocolitoare Târgu Jiu a fost deschisă integral de marți când a fost inaugurat și segmentul estic de circa 14,9 km. În lungime totală de 19,98 km, cu câte o bandă pe sens, centura Târgu Jiu este în lucru încă din 2014, dar după întârzieri și o reziliere de contract, lucrările au fost abia acum finalizate complet.

Noua șosea de ocolire a Municipiului Târgu Jiu face legătura între:

  • DN66 (Filiași – Târgu Jiu),
  • DN67 (TârguJiu – RâmnicuVâlcea),
  • DJ665. Pentru această legătură a fost construit un drum nou (1,38 km).
Hartă – Centura Târgu Jiu / Sursă: CESTRIN

Varianta de Ocolire Târgu Jiu are 19,98 km în lungime, câte o bandă pe sens, 12 poduri și pasaje, 2 parcări și 3 noduri rutiere.

Lucrările au fost executate de ASOCIEREA SECOL SOCIETA EDILE COSTRUZIONI E LAVORI S.A. – SECOL ROMANIA SRL, un contract de aproximativ 245 milioane de lei în 2020 (valoare actualizată). Execuția a început efectiv în 2021 un prim segment de 5 km pe partea vestică a fost inaugurat în primăvara acestui an.

Anterior, acest proiect a fost în lucru încă din 2014, cu un termen inițial de finalizare 2016. Pe atunci contractul fusese semnat cu COLLINI LAVORI SPA, dar după numeroase întârzieri, contractul a fost reziliat în 2018 la un stadiu fizic de circa 40%.

Ulterior, lucrarea a fost relicitată și contractată în 2020.

INTERVIURILE HotNews.ro