Sari direct la conținut

VIDEO Un animal rar și ciudat, care seamănă cu o vulpe pe catalige, a fost retrimis în sălbăticie lângă Buenos Aires

HotNews.ro
Lup cu coamă, Foto: Belizar | Dreamstime.com
Lup cu coamă, Foto: Belizar | Dreamstime.com

Activiștii pentru protecția naturii au readus în sălbăticie pe lângă Buenos Aires un animal cu un aspect neobișnuit, un lup cu coamă, o ființă cu picioare negre și restul blănii portocalii ce arată ca o vulpe pe picioroange, sau ca și când ar avea cizme până la genunchi, notează Reuters.

Această specie în pericol de dispariție, al cărei habitat natural este în fierbintele nord-est al țări, a migrat treptat spre sud, fenomen care are legătură – spun experții – cu curățarea terenurilor pentru agricultură, cu vânătoarea, încălzirea globală și cu numărul mai mare de fenomene meteo extreme.

„Această (migrație) este un fenomen care se întâmplă la multe specii de vertebrate mari”, a spus Marcela Orozco, doctor în științe biologice la Universitatea din Buenos Aires și cercetător la institutul național de științe CONICET.

„(Fenomenul) are o strânsă legătură cu modificările climatice, despăduririle, degradările de mediu și de folosirea nediscriminatorie a resurselor naturale, ceea ce face ca speciile să înceapă să-și modifice distribuția geografică”, a adăugat ea.

Fundația Temaiken, un ONG dedica conservării speciilor sălbatice, a primit masculul de lup cu coamă în decemrbie, după ce a fost găsit rătăcind în Olavarria, un oraș din provincia Buenos Aires.

După ce i-au verificat sănătatea și s-au asigurat că va supraviețui înapoi în sălbăticie, lupul cu coamă a fost eliberat joi în zona deltei râului Parana, unde au fost văzute în trecut alte exemplare din această specie.

În ciuda faptului că pare un animal periculos, lupul cu coamă este un animal greu de văzut în natură cu o dietă ce variază de la rozătoare, amfibieni și păsări până la plante.

BBC Earth a făcut recent un material video despre acest ciudat animal:

(Foto articol: © Belizar | Dreamstime.com)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro