Sari direct la conținut

VIDEO Un atlet din Estonia a devenit prima persoană care a traversat Strâmtoarea Bosfor pe o frânghie suspendată la înălțime

HotNews.ro
VIDEO Un atlet din Estonia a devenit prima persoană care a traversat Strâmtoarea Bosfor pe o frânghie suspendată la înălțime
Estonianul Jaan Roose pe coarda pe care a traversat Strâmtoarea Bosfor, FOTO : AA / Abaca Press / Profimedia Images

Atletul estonian Jaan Roose a devenit prima persoană din lume care a trecut granița dintre Asia și Europa pe o frânghie suspendată deasupra Strâmtorii Bosfor, relatează Associated Press.

Potrivit cotidianului turc Hürriyet, Roose a reușit acest lucru duminică seara, în timpul evenimentului Continental Pass de la Istanbul. Roose a mers pe o frânghie specială de peste 1 kilometru lungime la o înălțime de 165 de metri.

„Roose, care și-a început ‘plimbarea’ pe continentul asiatic la ora 18.00, a ajuns pe partea europeană în aproximativ 47 de minute. Nimeni nu mai trecuse din Asia în Europa dintr-un punct atât de înalt până acum. Roose a devenit primul sportiv care a făcut istorie cu această realizare”, transmite cotidianul.

https://twitter.com/bpthaber/status/1835357499530080628

Roose este un membru al echipei Red Bull de „slacklining”, un sport în care atleții merg, sar sau fac acrobații pe o bandă elastică întinsă între două puncte fixe, de obicei copaci sau stâlpi.

Banda este diferită de o coardă sau o sârmă clasică deoarece este mai lată și mai flexibilă, ceea ce îi permite să se întindă și să vibreze. Practicanții de slacklining își dezvoltă de regulă echilibrul, coordonarea și forța.

Coarda pe care Roose a trecut de la un capăt la celălalt al Strâmtorii Bosfor a fost suspendată deasupra podului omonim care o traversează.

INTERVIURILE HotNews.ro