Sari direct la conținut

VIDEO Un elefant din Coreea de Sud poate imita cateva cuvinte

HotNews.ro

Un elefant de la o gradina zoologica din Coreea de Sud a invatat sa imite limbajul uman si stapaneste acum mai multe cuvinte, au anuntat vineri oameni de stiinta coreeni si europeni, citati de AFP.

Koshik, un elefant din Asia in varsta de 22 de ani, care se afla in gradina zoologica Everland din Yongin, la sud de Seul, isi primeste vizitatorii mromaind „shoah” (bine) si „nuo” (culcat).

El poate pronunta, de o maniera aproximativa, „annyong” (salut), „anja” (asezat) si „aniya” (nu), spun oamenii de stiinta coreeni si europeni care au studiat pachidermul.

Elefantii sunt incapabili sa-si utilizeze buzele pentru a emite sunete ca oamenii, in conditiile in care buza superioara este ‘sudata’ de nas pentru a constitui trompa.

Dar Koshik emite sunetele introducandu-si trompa in gura.

Cercetatorii nu stiu cum a dezvoltat elefantul capacitatea de a repeta sunetele, cel mai probabil repetate de ingrijitorul sau de 19 ani, Kim Jong-Gap.

„Singurele legaturi sociale a lui Koshik sunt cele cu ingrijitorul sau si credem ca a invatat sa le reproduca pentru a intari legaturile de incredere cu Kim”, a explicat Oh Suk-Hun, veterinar la Everland care a studiat comportamentul pachidermului cu oameni de stiinta din Austria si Germania.

Koshik s-a nascut in 1990 intr-o gradina zoologica in apropiere de Seul. A ajuns la Everland la varsta de trei ani. „Koshik este ca si copilul meu pentru ca il ingrijesc de cand a ajuns aici”, a declarat Kim.

„M-am culcat intr-un sac de dormit aproape de Koshik timp de o luna cand am inceput sa ma ocup de el si cred ca de asta suntem atat de apropiati pana la punctul in care a inceput sa-mi imite vocea”, a adaugat el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro