Sari direct la conținut

VIDEO JO 2024: Victorie fantastică pentru Jaqueline Cristian. Românca a eliminat-o pe favorita gazdelor

HotNews.ro
VIDEO JO 2024: Victorie fantastică pentru Jaqueline Cristian. Românca a eliminat-o pe favorita gazdelor
Jaqueline Cristian, victorie în primul tur la Jocurile Olimpice de la Paris (Foto: Martin BERNETTI / AFP / Profimedia)

Jaqueline Cristian, a treia jucătoare din România prezentă pe tabloul de simplu al turneului de tenis de la Jocurile Olimpice de la Paris, a reușit sâmbătă o victorie superbă în primul tur, producând surpriza și eliminând-o pe favorita gazdelor, franțuzoaica Caroline Garcia.

Jucătoarea noastră s-a impus cu scorul de 5-7, 6-3, 6-4, în două ore şi 35 de minute.

Jaqueline Cristian (locul 61 WTA) trebuia să joace inițial în runda inaugurală cu numărul 4 mondial, Elena Rybakina, dar aceasta s-a retras din competiție și a fost înlocuită de Caroline Garcia (25 mondial şi cap de serie 17).

Partida Jaqueline Cristian – Caroline Garcia s-a disputat într-o atmosferă incendiară, în fața a mii de spectatori adunați în tribunele arenei Suzanne Lenglen de la Roland Garros.

În turul doi, pe Jaqueline Cristian o așteaptă o altă adversară importantă: câştigătoarea meciului dintre Naomi Osaka (Japonia) și Angelique Kerber (Germania), ambele foste numărul 1 mondial și multiple campioane de Grand Slam.

Sâmbătă au jucat și celelalte două românce prezente pe tabloul de simplu feminin, ambele fiind însă eliminate. Ana Bogdan, locul 96 WTA, a fost eliminată de italianca Jasmine Paolini (5 WTA), scor 7-5, 6-3, iar Irina Begu (136 WTA) a pierdut în faţa liderei mondiale, poloneza Iga Swiatek, scor 2-6, 5-7.

Jaqueline Cristian va evolua şi la dublu, alături de Ana Bogdan, adversarele din primul tur fiind japonezele Shuko Aoyama și Eni Shibahara.

O altă pereche românească ce va concura la dublu este cea formată din Irina Begu și Monica Niculescu. Ele vor juca în primul tur împotriva taiwanezelor Su-Wei Hsieh și Chia Yi Tsao.

INTERVIURILE HotNews.ro