Sari direct la conținut

vitMATINA Cum alegem pasta de dinti – cu fluor sau fara, antitartru sau pentru albirea dintilor

MedLive.ro
Pasta de dinti, Foto: MorgueFile.com
Pasta de dinti, Foto: MorgueFile.com

Pasta de dinti este conceputa sa satisfaca toate nevoile diferite de sanatate orala a indivizilor, inclusiv preferintele de gust. Pasta de dinti cu fluor este recomandata de cei mai multi stomatologi pentru ca previne aparitia cariilor. Cariile la adulti si copii sunt cauzate de acidul produs de bacterii, care dauneaza smaltului dintilor. Fluorul intareste dintii si elimina acidul.

Pasta de dinti cu fluor a devenit controversata si unii oameni cred ca ar putea face mai mult rau decat bine. Prea mult fluor inghitit, in mod repetat, este otravitor. Din acest motiv, exista pe piata pasta de dinti care nu contine fluor.

  • Exista si pasta de dinti care ajuta la combaterea sensibilitatii dintilor. Se utilizeaza doi compusi: clorura de strontiu, care, dupa o perioada de timp, adera la gaurile din dentina dintelui, care permit aerului rece sau acizilor sa patrunda la nervi sau nitrat de potasiu, care ajuta la calmarea nervilor.
  • Pasta de dinti cu efect de albire a dintilor elimina petele de la alimente, cafea, imbatranire si fumat. Utilizarea pe termen lung albeste dintii treptat si elimina petele. Aceasta pasta de dinti a fost cunoscuta si promovata anterior ca pasta de dinti pentru fumatori

Desi ai putea fi ingrijorat de faptul ca abrazivitatea acestui tip de de pasta de dinti ar putea deteriora dintii, studiile sugereaza ca pasta de dinti cu efect de albire nu afecteaza smaltul dintilor mai mult decat alte tipuri de pasta de dinti.

  • Placa bacteriana, tartrul si petele afecteaza si dintii falsi, astfel incat exista pasta de dinti conceputa pentru proteze dentare. Desi protezele dentare nu sunt supuse la carii, placa si tartrul pot duce la o respiratie urat mirositoare, pete si boli gingivale.

Citeste mai mult si comenteaza pe MedLive.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro