Sari direct la conținut

vitMATINA Cum influenteaza viata la tara sanatatea oamenilor si stilul de viata

MedLive.ro
Viata la tara, Foto: MorgueFile.com
Viata la tara, Foto: MorgueFile.com

Elkeles Thomas si colegii sai de la Universitatea de Stiinte Aplicate Neubrandenburg au analizat comunitatile rurale din nord-estul Germaniei pentru a raspunde la aceasta intrebare. Caracteristica speciala a acestui studiu consta in faptul ca ancheta din 2008 este corelata cu cercetari anterioare efectuate in 1973 si 1994 in 14 comunitati rurale din nordul Germaniei in ceea ce priveste sanatatea si stilul de viata al locuitorilor.

Evaluarea datelor a aratat imbunatatiri de-a lungul timpului, in special cu privire la stilul de viata, ca urmare a modernizarii, precum si deteriorari, de exemplu, in termeni de satisfactie a vietii ca urmare a cresterii marginalizarii comunitatilor rurale si deconectarii sociostructurale a regiunii rurale germane.

Rezultate

  • S-au descoperit imbunatatiri in ceea ce priveste proportia celor care participa la activitati sportive si promovarea obiceiurile alimentare sanatoase. Acestea sunt in primul rand rezultat al schimbarilor in stilul de viata ale femeilor.
  • La barbati, procentul celor care au evaluat starea lor de sanatate ca fiind la fel de buna sau foarte buna a scazut, in timp ce la femei a crescut.
  • Tendintele legate de consumul mai redus de alcool si tutun s-au datorat schimbarilor in stilul de viata al barbatilor.
  • Locuitorii din mediul rural consuma mai multe fructe, legume si produse lactate decat in 1973; femeile consuma mai mult decat barbatii din fiecare dintre aceste alimente.
  • Pe de alta parte, procentul persoanelor care au mancat carne in fiecare zi sau aproape in fiecare zi a crescut la 28,5% pana in 2008.
  • Indicele de masa corporala (IMC) a crescut usor intre a doua si a treia parte a studiului, cu o crestere a procentului de respondenti obezi la 23,4% in randul femeilor si 25,0% in randul barbatilor.

Citeste mai mult si comenteaza pe MedLive.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro