vitMATINA Ouale de Paste. 10 Beneficii pentru sanatate si unde gasim culori naturale pentru vopsea
MedLive.ro
Ouale, consumate cu moderatie si proaspete, au mai multe beneficii pentru sanatate. Sunt bune pentru sanatatea oculara, contin proteine si aminoacizi esentiali, vitamina D si, mai nou, conform unor studii, se pare ca pot preveni aparitia cancerului la san.
- Ouale sunt foarte bune pentru ochi. Potrivit unui studiu, un ou pe zi poate preveni degenerescenta maculara, datorita continutului de carotenoide, in special luteina si zeaxantina.
- Într-un alt studiu, cercetatorii au descoperit ca persoanele care mananca oua in fiecare zi isi reduc riscul de a dezvolta cataracta.
- Un ou contine 6 grame de proteine de calitate, precum si 9 aminoacizi esentiali.
- Potrivit unui studiu realizat de Scoala de Sanatate Publica Harvard, nu exista o legatura semnificativa între consumul de oua si bolile de inima. De fapt, potrivit unui studiu, consumul regulat de oua poate ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sânge, accidentelor vasculare cerebrale si atacurile de cord.
- Ouale contin colina. Un galbenus de ou are aproximativ 300 de micrograme de colina. Colina este un nutrient important care ajuta creierul, sistemul nervos si sistemul cardiovascular.
- Contin un tip de grasime care este bun pentru organism. Un ou contine doar 5 grame de grasime dintre care doar 1,5 grame sunt grasimi saturate.
- Noi cercetari arata ca un consum moderat de oua nu are un impact negativ asupra colesterolului.
- Este unul dintre alimentele care contine in mod natural vitamina D.
- Pot preveni cancerul de san. Femeile care au consumat cel putin 6 oua pe saptamana si-au redus riscul de a dezvolta cancer mamar cu 44%, potrivit unui studiu.
- Datorita continutului de vitamine si minerale consumul de oua este recomandat pentru un par sanatos si unghii sanatoase.