Sari direct la conținut

Vânzarea Telekom Mobile, analizată de Consiliul Concurenței. Chirițoiu: Trebuie avut în vedere că este un domeniu strategic

HotNews.ro
Bogdan Chiritoiu, Foto: AGERPRES
Bogdan Chiritoiu, Foto: AGERPRES

Documentația privind achiziția Telekom Mobile România de către Quantum Projects, companie controlată de Adrian Tomșa, proprietarul grupului media Clever Media, a ajuns la Consiliul Concurenței. Președintele autorității, Bogdan Chirițoiu, a declarat pentru HotNews.ro că tranzacția va fi analizată și din punctul de vedere al securității statului, o decizie urmând a fi luată, cel mai probabil, la începutul anului viitor.

  • „Am primit documentația referitoare la intenția Quantum Projects SRL de a prelua Telekom Romania.
  • În perioada următoare vom analiza în ce măsură se poate realiza această tranzacție și cum afectează concurența pe piață.
  • Vom lua o decizie, cel mai probabil, la începutul anului viitor.
  • În plus, trebuie avut în vedere că este un domeniu strategic și, ca urmare, Comisia pentru Examinarea Investițiilor va face o analiza din punct de vedere al securității, a declarat miercuri pentru HotNews.ro Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Grupul elen OTE a anunțat marți pe bursa de la Atena că a negociat și a semnat un memorandum cu Quantum Projects Group, controlat de Adrian Tomșa, proprietarul grupului media Clever Media, pentru vânzarea integrală a Telekom Mobile România.

În anunțul făcut pe bursă, OTE spune că a încercat în mod constant în ultimii ani să îmbunătățească performanța Telekom Mobile România (TKRM) în timp ce a explorat opțiuni strategice, pentru a-și asigura creșterea pe termen lung.

  • „În acest context, OTE a purtat negocieri cu Quantum Projects Group, controlat de Adrian Tomșa, proprietarul grupului media Clever Media, cu privire la interesul acestuia din urmă de a achiziționa TKRM.
  • Părțile au semnat un Memorandum de înțelegere, pentru a facilita acest proces și l-au depus spre aprobare la autoritățile române competente.”, se precizează în anunțul OTE.

Grupul Clever este unul dintre cei mai importanți jucători din piața media românească, în portofoliul complet al acestuia intrând 11 canale de televiziune (Profit News, Prima TV, Prima Sport 1, 2 și 3, Prima News, Prima Comedy, Agro TV, Medika TV, Cinemaraton și Cinemaest), 7 site-uri (profit.ro, primatv.ro, primanews.ro, primasport.ro, agro-tv.ro, lookmedica.ro, servuscluj.ro) și platforma PrimaPlay.

Acționarul majoritar al Telekom Romania Mobile este grupul elen OTE, care este deținut la rândul său în proporție de 46% de grupul german Deutsche Telekom.

Surse guvernamentale au declarat în luna septembrie pentru HotNews.ro că Vodafone România ar vrea să cumpere Telekom Mobile, iar managerii și avocații celor doi operatori au discutat de mai multe ori, în ultimele luni, cu reprezentanții Consiliului Concurenței, fără ca o astfel de tranzacție să fie notificată autorității.

Șeful Telekom Mobile a negat atunci că ar fi avut astfel de discuții cu Vodafone sau cu oficialii Consiliului Concurenței.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro