Sari direct la conținut

Volkswagen a început producția SUV-ului electric compact ID 4 care promite o autonomie de 500 km

HotNews.ro
Volkswagen ID 4, Foto: Volkswagen
Volkswagen ID 4, Foto: Volkswagen

​Volkswagen a început în Germania producția unui model de SUV electric de la care are mari așteptări: ID 4. Este al doilea model din familia ID cu care grupul german speră să ajungă să vândă un milion de mașini pur – electrice pe an, în 2025. ID 4 are 4,6 metri lungime, iar presa scrie că va urma un nou model, ID 5 care va fi un SUV cu look de coupe.

Volkswagen a investit 1,2 miliarde euro pentru a retehnologiza uzina germană din Zwickau care va ajunge să producă 300.000 de mașini electrice/an.

ID 4 va fi construit și în SUA și China, fiind al doilea vehicul realizat pe noua platformă MEB dedicată vehiculelor electrice. Primul este hatchback-ul ID 3 de la care germanii au așteptări foarte mari.

ID 4 va fi lansat mai întâi în varianta cu tracțiune spate și apoi va avea și o versiune cu tracțiune integrală. Vor fi disponibile mai multe tipuri de baterie, cea mai puternică, de 83kWh, urmând să ofere o autonomie de până la 500 km.

ID 4 ar fi trebuit să fie lansat la salonul auto de la New York, care însă a fost amânat din cauza pandemiei. Lansarea se va întâmpla în următoarele luni.

Sursa: Autocar UK

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro